Денков: Груба грешка ще е, ако се направи това с Габриел!

Денков: Груба грешка ще е, ако се направи това с Габриел!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    22.03.2024
  • Сподели:

Не съм се чувал с никой от страна на ГЕРБ. От Кирил Петков разбрах, че вчера се е опитал да осъществи контакти с Борисов, но Борисов се е скрил. Това заяви пред журналисти в Брюксел премиерът в оставка Николай Денков.

 

 

Разумното решение е било да седнем на масата на преговори, да тръгнем от изгодната позиция, договорена преди 9 месеца и да видим как може да стигнем до съгласие. Няма друго решение.

Чух, че има идея в парламента да се вкара за гласуване само Мария Габриел. Това би било груба грешка, защото ще изнасили Конституцията.

 

 

 

 

Ако бъде направено, означава, че само се симулира някаква дейност. Това ще повече ще обърка хората.

Няма избран премиер, докато няма избран нов Министерски съвет.

Надявам се ГЕРБ да се откаже от тази авантюра и да се върнем на масата на преговорите“, каза още той.

„Не съм съгласувал с колегите как ще гласуват. Това, което е ясно, е , че този акт няма юридическа стойност, това е пропагандна акция.

„Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо стабилно правителство. Няма краен час 12 на обед“, категоричен бе той.

„Не е въпросът за едно-две имена, а как ще работи правителството, каква е програмата, ще успее ли да бутне нещата напред.

Мария Габриел направи голяма политическа грешка, от  която всички трябва да търсим начин да излезем. Така не се прави и аз й го написах.

Трябва да видим дали може да се поправи счупеното, дали тя би могла да бъде премиер или да се търси друг“, каза още той.

„Ще се опитаме да използваме и втория мандат, ако с първия не стане“, добави Денков.

„Нямам представа какви са намеренията на Мария Габриел. Те прекъснаха преговорите, очаквам те да се обадят“, каза още премиерът в оставка.

 

Станете почитател на Класа