Ивайло Вълчев от ИТН погреба ПП-ДБ

Ивайло Вълчев от ИТН погреба ПП-ДБ
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.03.2024
  • Сподели:

Някой беше изчислил, че съм държал папката с мандата вчера 2 минути. В крайна сметка обаче ние направихме най-полезното, което можеше - да не бавим процеса на нови избори. Това заяви Ивайло Вълчев от ИТН в ефира на bTV.

 

 

Няма как да се случи някаква конструкция, особено предложена от ИТН. Няма как изведнъж всички да са съгласни с нашите предложения. Но на тези предстоящи избори очаквам, че отношенията ще бъдат други.

Много се съмнявам, че ПП-ДБ ще бъдат на второ място, няма да са и на първо според мен. Хората ще гласуват по-малко за тях, защото предполагам, че вече са прозряли какво правят - те се опитаха да обслужат едни партийни лични интереси, а не да работят в полза на страната, добави депутатът от ИТН.

 

 

В един следващ парламент отношенята ще бъдат по-различни. Самочувствието на тези, които влязат в него, ще бъде различно, както и преговорите, добави още той. И поясни:

"Не ми се връща пак към темата за предните два мандата, защото ще стигнем пак до взаимни обвинения, кой на кого е бил дългата ръка. Ние, като партия, разчитаме на това, че показахме в този парламент лице и действие, което по никакъв начин не беше конфронтационно.

Да, имало е тежки думи в парламента, но те са били на място и в точния момент. Не сме влизали в безпредметни разговори, само за да плюем от трибуните. И няма от какво да се притесняваме на следващите избори.

А относно евентуалната промяна, която отново се очаква - разчитам на това, че тези, които досега изхождаха от собствените си интереси, да видят и какви са интересите на държавата. Стигна се до това да бъде приета една Конституция, за която ние предупреждавахме далеч по-рано. И цялото това положение го създаде "Демократична България"!, категоричен е Вълчев.

 

 

Изборният процес, особено след това, което се случи и на общинските избори, и в София, и в съда, който работи по въпроса, доверието ми към него е на много странно ниво.

ИТН беше партията, която се пребори да има машини в изборния процес. Те показаха и колко манипулируеми могат да бъдат. Смятаме, че такива трябва да има, но не тези машини с този софтуер.

Ако една страна няма парите да даде за изборен процес за машини, за какво говорим. Дадоха се толкова пари за толкова други неща, че ако не се дадат сега, за да функционират тези избори, за какво съществува тази страна?! Машините, които бяха използвани на сегашните избори, бяха уязвими. Нямаше IT специалист, който да каже, че те са сигурни, не е нужно да давам конкретен цитат, завърши той.

 

Станете почитател на Класа