СДС представя антикризисната си програма на Вилфред Мартенс

СДС ще представи днес програмата си за излизане от кризата на Вилфред Мартенс, председателя на най-голямата формация в Европейския парламент – Европейската народна партия (ЕНП). Това съобщиха вчера от пресцентъра на СДС.
От СДС отново заявиха, че ще подпишат подготвяното от ГЕРБ искане за импийчмънт на президента Георги Първанов, както бяха обявили по-рано. Според сините „България има нужда от нов президент“.
„Конфликтът между институциите ще продължи, защото в неговата основа стоят руските енергийни проекти“, заяви в предаването „Неделя 150“ на БНР вчера политологът Евгений Дайнов. Според Дайнов с пресконференцията си в петък президентът е искал да каже на Бойко Борисов - „с теб няма да воювам, махни министъра, откажи се от Костов, спри импийчмънта и ще се разберем“.
„С импийчмънта ГЕРБ отклонява вниманието от икономическите и социалните проблеми, които се задават“, коментира бившата депутатка от БСП Татяна Дончева. „Проблемът е в икономическата ситуация в държавата и особено в състоянието на държавните финанси“, добави тя.
„Истината е, че един президент у нас тежи колкото 240 депутати електорално, а същевременно в законодателен план е лек като перце“, заяви преподавателят в НБУ проф. Димитър Йончев. Така той коментира факта, че 2 милиона избиратели на Първанов са почти колкото всички, които излязоха до урните на последните избори. „Ако искаш да имаш силен президент, не го избирай директно, а с парламента“, каза още Йончев.

Станете почитател на Класа