Бойко Борисов: Изпратих Дянков при президента с развято бяло знаме

Изпратих при президента министър Дянков с развято бяло знаме, сиреч това не е атака. Това заяви вчера премиерът Бойко Борисов. Според него тази тема е била приключена миналия петък, когато финансовият министър е бил в президентството, за да се затвори тази страница. Премиерът обясни обаче, че с изказването си в петък президентът не е затворил страницата. „Аз не съм на ход, моят ход беше изигран по много ясен начин. Този казус бе приключен и всеки сам отговаря за своите действия“, коментира Борисов.
По отношение на критиките на президента към двамата вицепремиери – Цветан Цветанов и Симеон Дянков, премиерът обясни, че те са неоснователни. „Не виждам смисъл да тичам да му отговарям, че са неоснователни. Ето, щеше да бъде хабене на енергия, защото в събота и в неделя, цял ден всичките ми министри сме работили по темата финанси и икономика, за това как да вкараме повече пари в бюджета“, обясни той.
Борисов попита защо президентът не е коментирал въпросите за отвличанията, за безобразията, вършени в икономиката и финансите. Премиерът зададе въпроса, защо Първанов не е реагирал, когато са се правили заменките с гори или когато са наливани милиони в "Цанков камък" и в "Белене". „Ясно и точно си пролича отношението към нас и към предишните“, обясни още той.
Според премиера ДАНС и МВР работят добре и заслужават аплодисменти за това, което правят. Борисов обясни още, че в период на рецесия няма рецепти.


Премиерът разпореди проверка на олигарсите

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил проверка в 30-дневен срок за всички олигарси, които биха интересували президента Първанов, стана ясно вчера. Пред агенция „Фокус“ той заяви: „Ако президентът Първанов предостави списък с олигарси, които според него са се облагодетелствали по време на прехода, вече съм разпоредил на данъчните власти и на митниците в 30-дневен срок да предоставят всякаква информация за тях, с каквато разполагат масивите на държавата.” По-рано вчера пред БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че премиерът е изпратил писмо до президента Георги Първанов, в което ще поиска от него да даде информация за всички олигарси, за които смята, че има различен режим на работа от страна на правоохранителната система.

Станете почитател на Класа