Мартенс: Гордея се, че подкрепих министър-председателя

Гордея се, че миналия февруари, точно преди година, подкрепих толкова твърдо лидера на ГЕРБ по време на визитата ми в България. Това заяви вчера председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфред Мартенс по време на конференция, посветена на българския пример в борбата с организираната престъпност и корупцията.
По думите му промяната, която е настъпила в страната ни, е много положителна. „Това е благодарение на вашата работа и на вашия екип, г-н премиер“, обърна се той към министър-председателят.
Мартенс добави, че след победата на ГЕРБ на изборите през миналото лято партията е постигнала внушителни резултати в опитите си да отговори на очакванията на българския народ за голяма и смислена реформа. „В резултат на това в разстояние на половин година, когато другите държави се борят с кризата, вашата държава постигна доста положително ниво на финансова стабилност“, отбеляза лидерът на ЕНП .
Той обърна внимание на факта, че както държавата, така и цялото общество са се присъединили към усилията на правителството срещу организираната престъпност и корупцията. „Това е истинска война, която се води от българското правителство. Радвам се, че то започна наказателно преследване на корупцията по високите нива“, отбеляза председателят на ЕНП. В изказването си пред форума Мартенс обърна внимание и на двата доклада на Държавния департамент на САЩ от 11 март, където се посочвало, че борбата с корупцията в България се води от правителството и там има похвала за кабинета.
„Сигурен съм, че положителните промени, които се случиха в България, ще доведат до други положителни промени, които ще допринесат за една продължителна политическа стабилност и просперитет и това, което е най-важно - вашето влизане в Шенген и еврозоната. Ние сме с вас и ви подкрепяме безрезервно”, заключи лидерът на ЕНП.

Станете почитател на Класа