Гласят Иван Сотиров и Христо Ангеличин за заместници на Йорданка Фандъкова

Бившият депутат от СДС Иван Сотиров и общинският съветник от ДСБ в София Христо Ангеличин най-вероятно ще станат част от управленския екип на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Сотиров е номиниран от партията си за зам.-кмет с ресор „Сигурност“, а Ангеличин е предложен от ДСБ за заместник на Фандъкова по бившия й ресор – образование.
„Водят се разговори, но не е коректно да коментирам нищо на този етап. Може би всичко ще бъде ясно до една седмица“, лаконично коментира Иван Сотиров пред „Класа“.
Христо Ангеличин не отговаряше на мобилния си телефон вчера, но отлично информирани източници от централата на ДСБ в София съобщиха за „Класа“, че именно той е тяхната кандидатура за заместник-кмет.
Синята коалиция подкрепи Йорданка Фандъкова на кметските избори през ноември миналата година, като част от негласното споразумение между ГЕРБ, СДС и ДСБ беше малките десни партии да получат зам.-кметски постове в София. Тъй като това не става непосредствено след местния вот в началото на тази година, сред десните дори се породи напрежение. Очаква се новите заместници на Фандъкова да станат ясни до края на месеца.

Станете почитател на Класа