Станишев: Кабинетът ще катастрофира с 200 км в час

Мария Матеева

С тази политика кабинетът ще катастрофира с 200 км в бетонна стена. Това обяви след ИБ на БСП лидерът на социалистите Сергей Станишев. Според бившия премиер правителството провежда целенасочена ПР кампания, за да отвлича вниманието от реалните проблеми на гражданите.
Като поръчкови Станишев окачестви и обвиненията, повдигнати в понеделник от Софийската градска прокуратура, срещу бившия зам.-министър Емил Райнов, шефката на НЗОК Жени Начева и бившия шеф на кабинета на Станишев Веладин Битолски. „Става дума за отвличане на внимание заради проблемите в сектора“, обясни лидерът на социалистите.
Червените обявиха, че заради тактиката на кабинета за „арести до дупка“ в групата на БСП вече имало предложения всеки да носи в себе си четка за зъби и бельо, в случай че евентуално бъде арестуван.
„Борисов определя арестите като основна антикризисна мярка, вместо да се заеме с поправка на над 20 закона, които трябва да бъдат променени, за да се приложи антикризисната им програма“, обясни Станишев. „Това ще му донесе Нобелова награда по икономика“, допълни иронично той.

Станете почитател на Класа