Борисов: Идеите на Станишев като премиер са били добри

Остър завой в отношението си към предшественика си Сергей Станишев направи вчера премиерът Бойко Борисов. „Идеите и мисленето на Станишев, докато е бил министър-председател, са били правилни. Той и тогава е съзнавал грешките си, но не е имал лостовете да ги спре“, каза Борисов пред БНТ1. Според него предшественикът му на „Дондуков“ 1 е бил жертва на заговор на президента Първанов, който го е принудил да управлява заедно с „царя и Доган“. Премиерът защити Станишев, като обяви, че вече съжалява, че се налага „той да опере пешкира за управлението на тройната коалиция“.
Борисов отново повтори поканата си от сряда към държавния глава двамата да се явят на предсрочни избори. Според премиера Първанов чака настоящото правителство да свърши „мръсната работа“, след което той да оглави БСП или друга формация и да поведе опозицията срещу ГЕРБ. „Няма смисъл да си играем на котка и мишка до изборите и да се имитира, че институциите работят“, обясни Борисов.
„Готов съм да върна мандата на правителството още утре“, допълни той.
„Отказвам да водя безсмислени полемики по измислени проблеми“, беше коментарът на президента Георги Първанов. „Рано или късно е възможно да се срещнем с Борисов на избори, но сега е време да правим реална политика. Не съм виновен аз, че Борисов не се справя“, допълни още държавният глава.


Повдигат обвинение срещу лидера на БСП

С официално обвинение за липсващите от секретното деловодство на Министерския съвет 10 доклада ще се сдобие след Гергьовден бившият премиер Сергей Станишев, стана ясно вчера. Той вече е получил призовка за разпит след празниците за неправилно съхранение на класифицирана информация, тъй като изгубените документи са изготвени от ДАНС.
„Вече очаквам да бъда обвинен във всичко. България се превърна в полицейска държава“, коментира соцлидерът във Варна.

Станете почитател на Класа