Цветан Василев е подал сигнал до Цацаров за заплаха за убийство

В понеделник  до главния прокурор беше депозиран сигнал от Цветан Василев. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал до компетентните австрийски власти, съобщи зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.Сигналът е за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски.

Сигналът е постъпил вчера преди обяд. Още вчера той е изпратен на Софийска градска прокуратура, която да направи проверка. "В момента би трябвало да се извършва проверка по този сигнал", каза Сарафов. В сигнала на Василев не е посочено да иска ареста на Делян Пеевски. Със сигнала си до властите у нас, той иска проверка на обстоятелствата. "Точно тези обстоятелства – SMS-ът, който беше посочен в публикацията на "Дер Щандарт", обясни Сарафов като посочи, че става дума за един SMS. Цветан Василев предполага, че автор на този SMS е Делян Пеевски.

Предстои разследващите да проверят от кого е изпратен този SMS, от кой номер, кой го стопанисва. Молбата е подписана от Цветан Василев, но не се знае кой я е подал лично в прокуратурата, най – вероятно пълномощник. В нея банкерът казва, че е на разположение и е готов да съдейства на органите на предварителното разследване. Сигналът е доста общ. Зам.-главният прокурор потвърди информацията от вчера, че от Австрия все още не са пристигали документи за арест. Компетентен да отправи евентуална молба за правна помощ и за европейска заповед за арест е прокуратурата, а не австрийската или която и да е криминална полиция.

Както е известно в публикация австрийският "Дер Щандарт" твърди, че има сигнал на Цветан Василев, че е заплашван от Пеевски, че ще бъде убит. Според Василев Пеевски го е поръчал за 5 млн. долара. Публикацията посочва, че се знае името на наемния убиец. Изданието посочва още, че австрийските служби са отправили искане до българската прокуратура да задържи лицето Пеевски. Искане за задържане на Пеевски може да бъде отправено от австрийската полиция до МВР, или до СГС по адресна регистрация на лицето за задържане, казаха от прокуратурата.

От прокуратурата вчера заявиха, че при тях не е постъпило искане от австрийската полиция за задържане на Делян Пеевски.

Станете почитател на Класа