Докато преминат облаците

„Краят на дъгата“ мюзикъл от Питър Куилтър ще има своята българска премиера в Пловдив. В нея ще жземат участие нашумелите звезди Деница Шопова (Музикален театър -София), Ники Сотиров („Седем часа разлика“) и Любо Ковачев („Женени с деца“).  Аранжимент Константин Цеков - ФСБ.

 Тази пиеса разказва за последните месеци от живота на уникалната Джуди Гарланд. Нейната световна премиера беше преди 2 месеца на Бродуей и от тогава се превърна в най-големият световен театрален хит днес.

В продължение на 2 часа ще се заливате от смях и сълзи подкрепени от вечните хитове „Moon River“, „Over the Rainbow“ и много други с любезното участие на Ангел Заберски – Син.

Джуди Гарланд  е знаменита американска актриса и певица, считана от мнозина за най-добрата певица от златната ера на музикалния филм в Холивуд. Тя започва да пее и играе още в най-ранна детска възраст. На 13-годишна възраст сключва договор с Метро Голдуин Майер (Metro-Goldwyn-Mayer), след което следват малки роли в киното.

През 1939 получава ролята на Дороти в „Магьосникът от Оз“ и нейната интерпретация и изпълнение на песента „Отвъд дъгата“ („Over the rainbow“) остава завинаги в златния фонд и е обявена за песен номер едно на столетието. Филмът „Магьосникът от Оз“ я прави една от най-търсените и високо платени актриси в Холивуд.Развитието на кариерата ù впоследствие , носи на Джуди Гарланд две номинации за Оскар.Следва напрегната работа по много филми и за да издържа на напрежението и натоварването, тя започва да приема амфетамини и други наркотици, които по-късно водят до пристрастяване и здравословни проблеми.

Сключва пет брака. Първият е с Дейвид Роз, от 1941 до 1945, завършил с развод. По време на брака ù с Винсент Минели от 1945 до 1952 се ражда дъщеря ù, бъдещата холивудска актриса Лайза Минели. Следва Сидни Луфт (от 1952 до 1965). От този брак има две деца - дъщеря Лорна и син Джозеф (Джоуи). През следващите две години е омъжена за Марк Херон, и в годината на смъртта си за Мики Дийнс. Има записи в дует с дъщеря си Лайза Минели.

В последните години от живота си преживява драстични промени в теглото, много лични проблеми и силно пристрастяване към наркотиците. Официалната версия за смъртта ù е приемане на голяма доза наркотици.


 

Станете почитател на Класа