Поведението на Цачева е абсурдно, изригнаха Зелените



Абсурдно е ако председателят на парламента е подкрепила протестиращите в Банско. Ако Цецка Цачева е застанала на тяхна страна, това означава, че е застанала на страната на незаконността и иска да се нарушат редица закони на България.

Така съпредседателят на партия „Зелените" Борислав Сандов коментира „визитата'' на шефката на парламента в курортния град, където се срещна с местни хора, настояващи за изграждане на втори кабинков лифт.

Според Сандов, наблюдаваме „серия номер две" на случващото се с природата в Бългатрия. Той припомни и миналогодишната подкрепа за поправките в закона за горите, оказана от водещи политици.

Природозащитникът изрази силно съмнение дали банскалии, които втори ден излизат на улицата, знаят какво всъщност означава екорекет, за какъвто говорят.

Тук става дума за рекет от онези, заради които те сега страдат. Това са мутри, които изсипаха много бетон през последните години и които монополизираха туризма като цяло, отсече Борислав Сандов.

По думите му, протестите са организирани от хора, които дълго време се опитват да създадат условия за нарушаване на европейското законодателство.

Той изтъкна, че благодарение на редица протести и най-вече на блокадите на Орлов мост са показали, че природните богатства може да бъдат опазени и засега тези нарушения на еврозаконодателството са стопирани.

Според Сандов, съвсем не е случаен моментът, в който се организират тези демонстрации. По думите му, сега е ски сезонът, хората са на почивка, а целта е да се привлече повече внимание.























Партия „Зелените"

Станете почитател на Класа