×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 277

Маргарита Милева излага на "Бенковски" 11

Полинезия, маорите, изкуството на тези далечни култури и особено татуировките, които покриват почти целите им тела ме вдъхновиха при създаването на RB Dress III. Останах запленена от това специфично изкуство и пожелах да го нтерпретирам по съвременен начин. Характерна за маорските татуировки е точната геометрия. Като тръгнах от кръглите форми, аз потърсих подобно изграждане в структурата на сегментите на дрехата. Събрани заедно в план те се преплитат и създават абстрактна композиция. Следвах логиката на татуировката и направих отвори на
талията, за да се вижда част от тялото зад черните линии на ластиците в спиралии кръгове, както и горната част на гърба, която следва рисунака на татуировката. В избора на цветове се водех от знамето на маорите Тино Рангатиратанга. Това  бяха изходните точки.

Другото са ЛАСТИЦИ

RB Dress III e направена изцяло от ластици - 6.5 кг. и около 18 550 различни цветове и размери. При създаването й не ползвах никакви други инструменти освен пръстите си. Хиляди ластици, които преплетох, заплетох и сглобих за да създам уникалната текстура на дрехата.

www.milevarchitects.com

СКЛАДА, ул. Бенковски 11, ет. 4, София www.sklada.bg

21. Август. 2014 - 18.00 ч
21 - 30. Август. 2014

 

Станете почитател на Класа