Пет биса за Бочели в София

София посрещна Андреа Бочели и го аплодира по достойнство. С пет биса завърши музикалната вечер, която предложи на софиянци незабравимото усещане за неповторимост, в навечерието на септември.

Стадион „Българска армия" продължаваше с часове да се пълни с хора, жадни да видят пулярния по цял свят тенор, който изпълнява с успех поп и оперни произведения. На сцената, минути преди началото бяха заели местата си хорът и оркестърът на Класик ФМ радио. Диригент на музикалния гастрол на Бочели бе Марчело Рота.

И тук, в София, Бочели показа своята безусловна любов и преданост към музиката. Първата част от концерта бе съставена от оперни арии от произвеения на Верди, Пучини, Гуно. Дисциплиниран, прецизен в звукоизвличането си, кристално точен в интонирането и дозиран в емоцията бе Бочели при изпълненията на „Ломбардци", „Риголето", „Трубадур". В дуетите на италианския тенор със сопраното Алесанда Маринели , с която интерпретираха откъси от „Ромео и Жулиета", „Манон Леско" и най-вече по време на изпълнението им на ефектната наздравица от „Травиата", доминираха красотата, звучността и светлината на чувствата.

Втората част на концерта подари на софийската публика букет от изненади и предизвика взривове от аплаузи. Градацията от музикални фойерверки започна с виртуозното инструментално изпълнение на аржентинското танго на Пиацола. Маестро Бочели запя популярни канцонети и поп-шлагери при появяването си след паузата. Вълната от аплодисменти бе запалена с канцонетата „Мама" на Биксио и продължи заради „Фуникули, фуникула" и най-новите хитове от последния му албум „Пасионе".

Сред сюрпризите за софийската публика, бе участието на поп певицата Илария Делла Бидия и китарното дуо „Каризма" - българката Магдалена Калчева и италианеца Карло Кориери. Магдалена благодари на маестро Бочели за шанса да представят музиката си по цял свят. Интерпретацията на китарите, които засвириха арията на Тореадора от операта „Кармен" на Бизе бе аплодирана дълго.

Андреа Бочели реши да закрие концерта си с в София с култовото парче Time to say Goodbye /Con te partirò/, познато ни в изпълнение на италианския тенор и Сара Брайтман. Публиката не пусна Бочели да си тръгне и след взрив от аплаузи последваха пет биса. Музикалното сияние настъпи след финалните акорди на арията на Калаф от Турандот /„Несун Дорма"/. Публиката възторжено аплодираше неповторимото „Винчеро", след което всички признаха музикалната победа на Бочели в София.

###

Станете почитател на Класа