Земенският манастир със специална награда

Специална награда за опазване на архитектурни резервати ще получи община Земен и фирма ИСГ Аспекти, инвестирала в опазването и възстановяването на комплекса в уникалния Земенски манастир на тазгодишната церемония за строителните Оскари - VIP Property Awards 2014 в сряда в хотел Кемпински.

Църквата е известна със стенописите си от 1354 г. По строеж и живопис е сходна с Боянската църква. В двора на Земенския манастир е открит голям некропол от ХІІІ-ХVІІ в. Недалеч от него се намират останките на известната българска крепост Землънград.

Земенският манастир е съхранил ценностните си характеристики като реликва на Българската история. Местоположението му в Община Земен е предопределило с присъствието си градоустройственото развитие и на самия град. Общинското ръководство с ясното съзнание и желание за съхранение, развитие и осигуряване на туристическа инфраструктура, обезпечаваща огромния поток на посетители реализира поредица от мероприятия в това число и усвояване на средства от Европейски оперативни програми. Така също множество инвестиции на Общината за популяризиране у нас и в чужбина, медийни изяви, книги и брошури и не на последно място, филмът „Знакът на Българина", заснет в манастира.

Балканските страни за първи път се включиха в номинациите за годишните награди VIP Property AWARDS 2014. Специално за церемонията у нас идва председателят на Стопанската камара на Македония г-н Бранко Азески. Конкурсът е организиран за четвърта поредна година от агенция ВИП Комюникейшън.

Най-новите луксозни СПА-комплекси в родните ни курорти поведоха в номинациите на Балканските награди за луксозно строителство VIP Property AWARDS.

Разгърнат сред Долината на тракийските царе „Апартхотел Старосел", изготвен по идея на възложителя "Старосел Инвест Груп", е от затворен тип. Архитектурният облик е заимстван от българската възрожденска архитектура.
В номинациите достойно място заема и Роял Спа Велинград - най-новият 4-звезден хотел във Велинград. Създаден е с изискан дизайн и разполага със 99 стандартни и луксозни стаи.
Морските СПА-коплекси също са представени в тазгодишните номинации - изящният Casa Real е разположен на първа линия в Свети Влас. Морското бижу привлича посетители и с луксозния си СПА-център с три големи външни басейна, заобиколени от уникална градина с редки цветя. Друг морски СПА-исполин също е конкурира амбициозно в надпреварата - най-новият проект на "Аполон Несебър". Това е затворен комплекс, изпъстрен с живописно оформени вътрешни пространства. Огромен СПА-център с луксозни интериорни решение внася допълнително изящество на комплекса.
В категориите за луксозни морски комплекси се включи и апартхотел „ROME PALACE"- той се отличава с еклектичен стил, смесица между неокласицизъм и сецесион, характерни за 19-ти и началото на 20-ти век.

Перлата на Слънчев бряг - Rose Garden Residence, също изпъква в номинациите. Тя е изключителна комбинация от спираща дъха розова градина, лазурен басейн, 2 корпуса с апартаменти и многобройни места за забавление и отмора. Целият двор на комплекса е една богата и разнообразна розова градина, вдъхновена от розата - символ на България и на комплекса.

Компания "Манов и синове" е сред номинираните в категория Луксозен проект с бутикова жилищна сграда "CROWN Residence" . Отличава се с модерна дизайнерска визия и луксозно изпълнение. Проектът на комплекс "Sorelia Garden" впечатлява с лукса си, изобилието от природни дадености и близостта до София.Комфорт и вълшебство в реновирания столичен супермаркет ВМВ - номиниран за луксозно реновирано строителство. Облицовката от бетонови панели, по които дефилират пиктограми, подсказва какво очаква посетителя след пристъпването на прага на магазина.

Интериорната философия на столичната Резиденция Анастасия с класическата линия на архитектурните форми и неподражаемият лукс във фоайета, салони и места за срещи намира също място в номинациите.

В най-новата категория за луксозна поддръжка на имоти попада Каламарис Груп - лицензирана и оторизирана фирма, предлагаща консолидирана и интегрирана фасилити мениджмънт услуга за професионална техническа поддръжка на недвижими имоти.

Станете почитател на Класа