Какво знаете за героите на цифровата революция?

Излезе „Иноваторите" (Софтпрес) на Уолтър Айзъксън – биографа на Стив Джобс. Тук писателят разкрива вълнуващите истории на пионерите на дигиталната революция, без които не биха съществували нито Джобс, нито компютрите и интернет.

Според „Вашингтон пост" това е „най-достъпната и най-изчерпателната история на цифровата ера". Освен историята на цифровата революция, компютрите и интернет, тази книга се съсредоточава и върху няколко ключови за успеха въпроса:

Как работи умът на гениите, какво е креативността и как визионерските идеи стават реалност?

„Иноваторите" ни запознава с вълнуващия живот на гениите, създали компютрите и интернет. Всичко започва с графиня Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон, която става първият програмист още през ХIХ век, и продължава с впечатляващи личности като Ванивър Буш, Алан Тюринг, Джон фон Нойман, Джон Ликлайдър, Дъг Енгелбърт, Джон Атанасов, Робърт Нойс, Бил Гейтс, Стив Возняк, Стив Джобс, Тим Бърнърс-Лий и Лари Пейдж.

„Това е разказ за ключовите събития на нашата дигитална епоха, разгърнат последователно, ясно, завладяващо – и понеже ярките идеи обикновено се раждат в главите на необичайни личности, у които странностите на характера съпътстват свръхразвития интелект – и по изключително забавен начин", пише в. „Гардиън"

Дълбокият личен интерес на Айзъксън към разглежданата тема прави разказа за постепенното развитие на 10-те най-съществени иновации на цифровата ера почти кинематографичен и изключително вълнуващ. Книгата надниква в мислите на иноваторите, разкрива защо те са толкова изобретателни и показва как способността им да си сътрудничат ги прави още по-успешни.

В наши дни иновациите, креативността и съвместната работа са ключът към успеха във всяко начинание, а „Иноваторите" показва какъв път е извървян, за да се стигне до тази истина. И „ако си мислите, че знаете всичко за компютрите, прочетете „Иноваторите". Изненадите ви очакват на всяка страница", съветва „ в. Хюстън кроникъл".

Потопил се за няколко години в житейските истории на тези гениални изобретатели, Айзъксън майсторски разкрива как в екип, където приоритет са познанията, творческият размах и споделянето на идеи, се раждат великите откриватели и артистите на бъдещето, потвърждавайки думите на гениалния Стив Джобс, че „иновацията разграничава лидера от последователя".

Уолтър Айзъксън е автор на биографиите на Стив Джобс, Айнщайн, Кисинджър и Бенджамин Франклин, а в съавторство с Еван Томас е написал „Мъдрите хора: Шестима приятели и създаденият от тях свят". Има дългогодишен опит като председател на CNN и отговорен редактор на списание TIME, а понастоящем е изпълнителен директор на института „Аспен".

Станете почитател на Класа