Звездите робуват на талисмани от злато и кристал

Звездите робуват на поверието, че талисманите притежават магически свойства, съобщава сп. „Дженте“. Според тях амулетите служат вярно на своя господар и му помагат да направлява събитията в желаната посока. Талисманът винаги трябва да бъде под ръка, убедени са първите дами от шоу бизнеса. Всеки талисман помага в определени ситуации, дава шанс за изход от деликатен проблем.

Благородният метал вдъхва увереност
Майкъл Джексън, Нана Мускури и Шарл Азнавур носят талисмани от злато. Джако не се разделя с огромен пръстен, френската певица – с малко златно сърчице, а Азнавур – със специално изработена златна халка. Златото олицетворява познанието и съвършенството. В Египет златото е символизирало дълголетие, за ацтеките то е символ на завръщането на пролетта, а в Китай с него са приготвяли напитка за безсмъртие. Златният талисман помага на своя притежател да се концентрира, дава му физически и духовни сили, помага му да се справи със задължения, които е поел. В труден момент трябва да се държи в ръка златният талисман - бил той самородно злато, слитък, пръстен, бижу или монета.

Слонът – символ на мъдрост
Бритни Спиърс, Енрике Иглесиас, Наталия Имбрулия имат за талисман слонче. Слонът защитава от интригите и лошите погледи на недоброжелателите и дарява мъдрост. В Индия е символ на ума. Ушатият гигант стабилизира положението на своя притежател в обществото, способства за натрупване на богатства, помага за разумните и интелигентни решения в бизнеса. Талисманът може да бъде плюшена играчка, статуетка от бронз, камък или дърво, но в никакъв случай от слонова кост.

Ключ към сърцето и към разума
Изабел Аджани, Шакира и Салма Хайек ползват за талисмани малки ключета. Салма не се разделя със златното ключе, получено от баща й, когато е била малка. Идеята е ,че с него можете да отворите всички врати на света! Когато се почувствате неразположен, вземете ключа между дланите и ги разтьркайте, докато не усетите топлина, казва Салма. .

Знакът за неизбежен успех
София Лорен, Джина Лолобриджида и Клаудия Кардинале въведоха в модата на талисманите скъпите звезди. Изработени от платина, злато и задължително с диаманти, те са неразделен атрибут на големите актриси. Звездата олицетворява реда и движението към успех. Инките са вярвали, че звездите са слуги на Слънцето. Звездата направлява съдбата на човека. Като талисман може да се използва звезда от прозрачен камък, късче янтар или кристално мънисто.

Совата носи успокоение
Анджелина Джоли и Брад Пит имат за талисман миниатюрна сова от кехлибар. Вярна спътница на богинята Атина, совата,символизира мъдростта и постоянството. Смята се, че този, който види нейния полет с настъпването на нощта, го очаква прекрасна новина И настъпва успокоение.

Жабата не е мода, бръмбарът не е прищявка
Хулио Иглесиас, Елтън Джон и Хелън Мирън не се разделят с фигурките на жаба, които неизменно присъстват в багажите им. Древните египтяни са смятали, че това земноводно същество символизира разума, плодородието и промяната Фигурката трябва да бъде направена от малахит или зелено стъкло. Докосвайки талисмана в момент на опасност или в минути на неутолими страсти, той помага и успокоява. . Жителка на водата, водната жаба лесно се справя с разгорещените чувства. . Жабата не бива да се приема като мода в талисманите. Голямата актриса Грета Габро е вярвала в нейната позитивна сила и си е носила жабче от сребро като медалион. Джордж Клуни е убеден, че талисманът му – малък сребърен бръмбар, го пази от неприятности. Неуморно вървейки по своя път от изток на запад, бръмбарът бута пред себе си с предните крака наръч суха трева със своите ларви. Според древните египтяни той символизира възкресението или зараждането на нов живот. Обитателите на долината на Нил са правели фигурки на бръмбар от яспис. Това е емблемата на верността и дълголетието.

Ангелът – вечната надежда

Мерил Стрип не се разделя с малко ангелче, изработено от малахит. Ангелът - това е вашият двойник, съвестта ви, покровителят. Той изостря интуицията, дарява интелигентност, далновидност, прозорливост. Ангелът - това е прекрасният помощник за всичко, свързано с посланията - делова преписка, писма, телефонни разговори или нещо друго.

Станете почитател на Класа