Тръгна пролетният базар на книгата

Под мотото „Купувайте книги като европейци" в НДК тръгна пролетният базар на книгата. Книгите ще се продават с 20% отстъпка като особен вид протест срещу 20% ставка ДДС върху книгите в България, обясняват организаторите от Асоциация “Българска книга”. Над 70 български издателства представят своя продукция на панаира.
По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, на откритата сцена през НДК ще бъде организиран детски празник. За малките е и пролетното парти на 23 май от 13.00 ч. в зала 3.3 в НДК, на което редакторката Велина Милчева и актрисата Веси Йорданова в спектакъл-викторина ще представят новите книги на “Прес” - “Приказки на ламариненото петле”, “Двама се карат - третият печели” и “Любов и магия в сърцата на шестте феи”.
Домакин на генералната асамблея на Федерацията на европейските книгоиздатели в рамките на панаира е Асоциация „Българска книга”. В срещата ще участват 32 делегати от 19 европейски държави.
Един от най-важните въпроси, които ще бъдат обсъдени, ще е заведеното преди три години дело въз основа на групов иск на автори и издатели, които претендират, че световната интернет търсачка Google е нарушила техните авторски права ,като е сканирала книгите им.

Станете почитател на Класа