Изкуствените цветя – хит в кризата

Кичозно е, неекологично е, но пластмасовите изкуствени цветя и храсти се оказват последният хит във Великобритания, където градинарството е едно от любимите занимания.
Според собствениците на универсалния магазин Debenhams хората просто ги мързи да отглеждат истински, които изискват много повече внимание и грижи, пише "Дейли телеграф". Продажбите на изкуствени растения са се увеличили с 204% през последните три месеца в сравнение със същия период преди година. Заради цените им, които варират от 6 до 150 лири за дръвче, например, градинари и озеленители ги изкупуват, за да спестят пари и работа по поддръжката им. Те са по-евтини от истинските растения, винаги са цъфнали, нямат нужда от вода и никога не ги нападат паразити. Пластмасовите китки били популярни дори сред милионерите, които също са затегнали коланите и се насочват към по-евтиния лукс.
Тази седмица се провежда Фестивалът на цветята в Челси. Решението да бъде разрешено на водещия от "Топ гиър" Джеймс Мей да създаде сложна Пластелинова градина предизвика обаче твърде противоречиви реакции и сред телевизионната публика, и сред посетителите на феста. Растенията, за които са използвани 2,5 тона изкуствен материал, разгневиха мнозина озеленители, според които градина без живи цветя помрачава духа на фестивала.
Според Debenhams качеството на изкуствените цветя се е подобрило значително през последните години и много от тях изглеждат досущ като живи. Някои от тях дори са създадени от водещи имена в цветарския бизнес като Джейн Паркър, който е известен с уменията и вкуса си към живите растения.

Станете почитател на Класа