Дизайнер от Тунис уши дънки гигант

Дизайнерът от Тунис Арби Букамха влезе в книгата на Гинес, като уши 50-метрови класически дънки. Неговият шедьовър никога няма да влезе в употреба, но това не е и задължително. За майстора на иглата е достатъчно, че за шивашкото му произведение разбра целият свят и бе признато за рекорд. Мащабният уникат беше показан на футболен стадион, защото само там може да се види в разгънат вид. Огромната дреха е с височината на 22-етажен блок, широк е 36 м, има 7-метров джоб, 40-метров колан и 16-метров цип.
За ушиването на дънките 37-годишният Букамха използвал 1600 метра плат и четири копчета всяко с диаметър 1 м. Дизайнерът се трудил по гигантската дреха два месеца.
Дънките му струват 16 500 евро. Разходите за него обаче нямат значение, защото Букамха успя да подобри предишния световен рекорд за най-дълъг панталон.Той беше поставен през 2008 г. от ентусиаст от Перу, който уши панталон с дължина 40 м.
Панталоните са предпочитано облекло за лятото. Вижте какво предлагат водещите световни дизайнери за панталоните в колекциите си за новия сезон. Тенденцията може да обобщим и с една дума –

улична небрежност и комфорт в съчетание с женствена елегантност

Те са в прав силует, със странични (италиански) джобове. Познати са ни като т.нар тип мъжки панталони, които са актуални сезон след сезон. През пролетта и лятото на 2009-а класическите панталони са с висока талия. Цветовете са светли – бяло, бежово, екрю; топли – светлокафяво, охра и, разбира се, класиката на сивото, но отново в по-светли нюанси. Особено подходящи са за офиса, както и за дами, чието ежедневие е свързано с по-умерен стил облекло. Особено подходящи за летните горещини са тесните, скъсените панталони - 3/4-ти и 7/8-и. Познати са ни от миналия сезон. Това, което отличава моделите за лято 2009, са обемните горни части – големи джобове и басти.
Ако имате хубави глезени, не се колебайте да ги покажете с тесните прилепнали крачоли на 3/4-ти или 7/8-и панталон през това лято. През новия сезон те ще са не просто широки, а направо огромни. При някои дизайнери широките панталони изглеждат буквално безформени.
За подобен силует се използват меки материи, които падат добре, оформят крачола и позволяват свободно движение на краката.
Съществува мит, че широки панталони отиват на всяка фигура, защото скриват недостатъците, но все пак внимавайте с обема им, особено ако ръстът ви не позволява да носете прекалено широки панталони.
Улична небрежност и комфорт в съчетание с женствена елегантност е тазгодишната тенденция при летните панталони.

Модерни цветове

Независимо от преобладаващата обща цветова гама на светли меки тонове в колекциите на водещите световни дизайнери има и панталони с

ярки, горещи цветове – аленочервено, жълто, оранжево, яркосиньо

Предпочитанията на световноизвестните дизайнери са към ярките, горещи цветове – аленочервено, жълто, оранжево, яркосиньо.

 

Можете да видите панталони от всички видове - от широките шалвари до класически и скъсени в ярки цветове:
Панталони стил сафари - любими на мнозина от нас заради комфорта и практичността си. Отличават се с множество джобове, катарами, шнурове, ципове, капси и други детайли. Изработени са от меки, естествени материи. Цветовете им са традиционните за този вид панталони – пясъчен, каки, светлосиво.
През този сезон повече дизайнери показват в колекциите си гащеризони. За преходния сезон и по-хладното време материите са плътни и гащеризоните наподобяват кройката на работно облекло. За лятото те са изработени от тънка цветна коприна, атлаз, сатен и памук. Цветовете са ярки. В много от моделите са използвани източни мотиви или етнически рисунки. Крачолите са събрани в долния край и наподобяват шалвари. Чудесен вариант са за отпуската, за почивка...

Дънки с летни орнаменти са сред оригиналните предложения на дизайнерите.

Акцентът на колана започна още миналата пролет, но през новия сезон повече дизайнери са експериментирали с коланите на панталоните в колекциите си. Ще видите широки панталони с удължени талии без фиксиран колан. Горната част на панталона просто е събрана и пристегната в областта на талията. Има и варианти, при които има допълнително добавени тънки колани върху издължената талия на панталона, изработени от плат или от кожа.
Ако трябва да обобщим какви са тенденциите при панталоните на лято 2009, можем да използваме само една дума – широки.

Станете почитател на Класа