Европа аплодира “БатиБалено”

Модели, издържани в абсолютната елегантност и класика, дефинират актуалната колекция “БатиБалено” на “Рила стил”. Тоналността е в различни варианти – от нежните бонбонени нюанси до стоманеносивото и вечното черно. Десените са последен писък в жанра – от флоралните и рустикални фантазии до футуристичната магия на геометрията и романтиката на точките. Тъканите са в прецизно изчислена хармония с цветовете – от прозрачния романтичен тюл през вълната, която стои като коприна, до високотехнологичните миксове. Силуетът се придържа към дрес кода на сезона – висока и подчертана талия, скулптуриран бюст, акцентирани рамене, дължина около коляното. Визията се вписва във вечния шик на ХХ век, който се мултиплицира в различни интерпретации.      
Колекцията есен-зима 2009-2010, естествено, е по щендерите, сериите за следващото лято също са готови. В България няма друга фабрика, която да работи в този световнолудешки ритъм. “Рила стил” го прави от 15 години насам. Неслучайно продукцията е високо оценена от международните експерти. В компанията, управлявана от Рауф Ахундов, има поръчки от вериги магазини в Германия, Швейцария, Австрия, Гърция, Русия, Азербайджан, САЩ. Те са относително по-малко в сравнение с миналия сезон. Но с български тоалети ще бъдат дамите не само в столиците на Стария континент, но дори и във Форт Майерс, Гваделупа.
  

“Обемът на износа като цяло нараства непрекъснато през последните 4-5 години. Този факт говори за имиджа на марката и звучи оптимистично в момент на пазарна дезориентация у нас. Нашите дрехи се продават по света до два пьти по-скъпо в сравнение с ценовите равнища на тукашния пазар. Екипът ни обаче работи преди всичко за българските си клиенти ”, коментира бизнесменът Рауф Ахундов. Той не крие, че е депресиращо точно в момента, в който марката стига върха като визия, тъкани, тенденции и шик, да започне световната криза.
„Но характерът и лоялността на купувачите се проявяват именно в подобни тежки ситуации. Наша американска клиентка, наплашена от кризата, беше дала по-малка поръчка за сезона, но вчера пристигна, за да я допълни. Защото в нейния бутик в тузарския американски град Норд Непълс няма спад в продажбите. Но Щатите са далеч“, казва Ахундов.

Станете почитател на Класа