БГ авторка пробива в Швейцария

„Швейцарско кабаре“ е озаглавила новия си роман белетристката Зора Иванова. Изданието, което излиза с логото на „Изток – Запад“, бе представено на пищна литературна промоция в рамките на литературните празници в старинния бароков град Солотурн, където си дават среща писатели от цял свят. На същото литературно сборище бе представен и романът "Канцлерката" на известния швейцарски журналист и писател Фриц Динкелман, съпруг на Зора Иванова. Двамата творят на различни езици – той на немски, тя на български, но често литературните им изяви съвпадат по място и време.
изд. „Изток- Запад“

„Швейцарско кабаре“ е разказ за емиграцията. Красивата Розалия не може да оцелее на Запад, ако не направи куп компромиси. Един от тях е швейцарското кабаре. В хода на повествованието следват много «защо», повече, отколкото са отговорите на този въпрос. Като много източни емигранти и красивата Розалия се мъчи да се отърве и от почти генетичната мизерия на източната си родина.
Ала илюзиите на героинята за лустрото на Запада са разбити от всички страни. „Опитах се да пресъздам портрета на моето поколение, което преживя твърде много илюзии. За да предпазя по-младите от същите разочарования, казва Зора Иванова. Авторката си вади дълги години хляба като журналистка и писателка в България, преди да срещне случайно любовта на живота си.. Нейната трилогия „«Короната на Фани» и психотрилърът «Сатанински принц» предизвикаха бум в литературните среди у нас през 90- те години. Зора Иванова е член на международната организация на писателите-криминалисти, известна като AIEP. Днес Зора твори основно в Берлин, сътрудник е на много швейцарски вестници, занимава се и с компютърна живопис.

Станете почитател на Класа