Етнолято хвърли мост през континентите

Знаете ли какво е общото между най-успешните колекции на настоящия сезон? Всички те са абсолютно различни и същевременно имат нещо общо помежду си - етноелементите от всички континенти, може би с изключение на Антарктида. Трудно ни е да определим кой стил впечатлява най-много - този на модернизираната Покахонтас, на африканските принцеси или този на фините японски дами, обгърнати в рисувана коприна. Но с най-голямо удоволствие смятаме да затрудним и вас...


Африка

Безспорно това е тема номер едно в модата за лятото. Почти няма значима дизайнерска колекция, в която африканските мотиви да не присъстват, а пищността им често надминава очакванията. Ако ви допада екзотиката на този континент, през този сезон ще имате възможността да се окичите с невъобразимо количество пискюли, мъниста, пера. И не на последно място - със задължителните аксесоари от кожа на някое от опасните местни влечуги…




Азия

Някои от моделиерите успяват да предложат не по-малко екзотична алтернатива за гардероба ви в сравнение с купищата африкански предложения. Далечният Изток крие също толкова красиви съкровища, като основната разлика е в далеч по-малкия брой украшения върху вас накрая. За сметка на висулките обаче, избирайки азиатското течение в модата, този сезон получавате рисувана коприна и луксозни кимона, достойни за истинска принцеса. Най-хубавото е, че те са чудесно преправени, за да можете да ги носите дори на работа.



Америка

Няма как да пропуснем и прерията, разбира се. Това е най-авантюристичната от всички етнодестинации. Спокойно можем да я наречем и най-смелата. Защото основното, по което можете да я разпознаете, са карираните ризи, сламените шапки и доста по-грубите, почти мъжки кожени аксесоари. Най-хубавото по традиция оставяме за десерт. Едва ли сте по-шокирани от нас, но все пак - това лято хит ще бъдат престилките, при това в класическия смисъл на думата!




Паулу Коелю - новата модна звезда!

Едва ли сте подозирали, че най-продаваният съвременен автор в света Паулу Коелю някога ще встъпи в модата. Но неговата първа миниколекция за популярната марка Mango вече е факт. Паулу е предоставил някои от най-известните фрази от своите книги, които вече са щампирани върху 40 000 тениски на лейбъла. Шестте модела тениски ще напътстват дамите с някое от изреченията: “Всички сме господари на собствената си съдба. Никога не се отказвай от мечтите си, следвай знаците. Предизвикателството не чака, животът не гледа назад. Пътят към мъдростта е да не се страхуваш от грешките. Любовта ни дава сили да се справяме с невъзможни задачи. Голямата благословия на живота е да имаш мечти за реализиране…” Основното обаче е, че на цена от 15 евро за брой опакованите като книга тениски ще събират средства за благотворителния институт „Паулу Коелю”. Той подпомага над 400 бразилски деца, които живеят във фавелите в Рио де Жанейро, а надеждата на писателя е чрез кампанията да успее да поеме грижата за още толкова малчугани. Ексклузивно интервю с Паулу Коелю, целият разказ за новия му проект и премиерата на книгата „Победителят е сам” четете само в юнския брой на MODA.

Станете почитател на Класа