Пет фатални грешки за жени, които държат на себе си

Модата вече разруши всички възможни табута, съобщава сп. „Джелозо“. Но все пак има отделни правила, които е по-добре да се спазват от дамите, така че на улицата да не изглеждат комично. Градските момичета обикновено са забързани, имат много ангажименти, налага им се да преодоляват доста дълги разстояния от точка А, разбирайте дома, до точка В, например офиса. Затова и не трябва да забравят, че обувките им е желателно да са удобни. Топлото време пък кара Евите да се освободят от доста дрехи и да наблегнат на дълбоките деколтета и сандалите. Добре е обаче те да се запознаят с петте неписани правила за дрескода на градската жена.
Те са за всички дами, които държат да изглеждат перфектно.

Силиконовите презрамки – крайно неприятни!

Макар че този елемент от дамския сутиен е хит от години насам, модните спецове са абсолютно категорични, че силиконовите лентички по рамената са крайно неприятни, а и никак не се вписват в общоприетите представи за стил и сексапил. По-добре е да заложите на сутиен без презрамки или презрамките да се виждат. Бельото е секси и нежно подаващата се част от него винаги може да стане обект на внимание, докато силиконовото допълнение е направо отблъскващо.

Високи токчета през деня – истинска катастрофа за глезените

Високите токове се носят вечер, а ако дрескодът изисква, понякога и през деня, но само при официални случаи. За всекидневието са по-удобни токчета до 5 см или обувки на платформа. Така дамите ще се чувстват удобно, докато тичат по прашните градски улици или стоят правостоящи в някоя претъпкана маршрутка.

Изкуствената коса отдавна е демоде

Изкуствената коса беше хит преди 10-ина години, незнайно защо. Днес това се приема за неприятно, пошло и гнусно. Ето затова не е нужно да си слагате екстеншън и още повече - различен от естествения ви цвят. Не е приятно да видите момиче, което е с естествена коса до брадичката и с четири кичура изкуствена коса да пъпа.

Панталони с ниска талия и дълбоки деколтета са само за жени с перфектна фигура

Панталоните с ниска талия трябва да се носят само от жени с хубави тела, като преди това се обърне внимание на бельото. А именно, че то не трябва да се вижда. Същото важи и за дълбоките деколтета. Всяко прекалено нещо може да има обратен ефект, предупреждават модните спецове.

Сандалки с чорапки – абсурдната комбинация


Сред най-големите модни грешки е абсурдната комбинация на сандали с чорапи, особено ако те са хавлиени. Дамите, които държат да изглеждат екстравагантни, нека да не залагат на кичозното съчетание.
Но преди да си обуете сандалите на бос крак, задължително си направете педикюр, предупреждават козметиците. Изключително грозно е от леката обувка да надничат неоформени нокти и захабени пети. Педикюрът трябва да бъде фин и чист, с добре изрязани нокти, без декорация, без камъни и рисунки.

Станете почитател на Класа