US дизайнери наградиха Мишел Обама

На церемонията за годишните си награди Съветът на американските модни дизайнери показа, че търси бъдещи звезди, с които индустрията да излезе от кризата, като пренебрегна традиционните фаворити и присъди отличията си на нови имена - "Родарте", Проенца Шулер, Александър Уонг и Мишел Обама, съобщи Асошиейтед прес.
Първата дама получи специалната награда на Съвета на американските модни дизайнери. Така беше призната ролята й в света на модата. Отбелязвайки "метеоритното й издигане като модна икона" президентът на съвета Диан фон Фюрстенберг каза, че Мишел Обама притежава "уникален стил, който балансира двойнствеността на нейния живот" в ролите й на доверен съветник на съпруга й президента Барак Обама и на майка на две дъщери.
Мишел Обама не присъства на церемонията, а благодари с видеозапис.
Най-желаната награда на Съвета на американските модни дизайнери - за дизайн на дамско облекло, получиха Лора и Кейт Мълийви, сестрите зад марката "Родарте". Те успяха да изместят Нарсисо Родригес и Марк Джейкъбс.
Марк Джейкъбс обаче не си тръгна с празни ръце от церемонията. Той спечели наградата за най-добър международен дизайнер за работата си за "Луи Вюитон".
Наградата за дизайн на мъжко облекло спечелиха Итало Зукели за "Калвин Клайн" и Скот Стърнбърг за "Банд ъв аутсайдърс".
Наградата за аксесоари си поделиха Джак Маккълоу и Лазаро Ернандес. Александър Уонг с рокерските си облекла победи любимците на Мишел Обама Джейсън Ву и Такун Паничгъл за наградата "Сваровски" за изгряващ дизайнер на дамско облекло.
Ралф Лорън спечели първата награда на публиката. Той беше избран за любим дизайнер с 16 000 гласа в интернет. Наградата за цялостни постижения беше връчена на Ана Суи. На церемонията за присъждане на наградите в центъра "Линкълн" в Ню Йорк присъстваха рояк знаменитости, като Хайди Клум, Блейк Лайвли, Брадли Купър, Джъстин Тимбърлейк, Джак Уайт.

Станете почитател на Класа