Роси Рос открива фест в Пловдив

Роси Рос е поканена да участва на официалното откриване на фестивала на франкофонската песен в Пловдив на 25 юни. Тя ще изпълни песента RONSARD по сонет на Пиер дьо Ронсар. Музиката е на изпълнителката и звучи в съвременен модерен вариант.
Роси работи по заснемане на видеоклип на песента. За видеоварианта предстоят снимки и в каньона на Реселец, както и на други места.
Фестивалът се провежда под почетния патронаж на министъра на външните работи Ивайло Калфин и посланика на Франция Н.П. Етиен дьо Понсен. Инициативата е подкрепена и от община Пловдив. Фестивалът се организира отново с медийната подкрепа на най-голямата франкофонска телевизия ТV5 Monde.
За празника ще пристигнат участници от 10 държави от Европа и Азия. Ще видим и чуем певци от Франция, Холандия, Румъния, Турция, Индия, Бруней, Квебек, Молдова. Това допринася за вписването на Алианс франсез-Пловдив в международната мрежа от франкофонски фестивали и по този начин спомага за популяризирането и добрата реклама на България по света.

Станете почитател на Класа