Dream Theater идват с бусове в Каварна, а Motley Crue с уникален екран

Георги Иванов

Dream Theater пристигат с два луксозни тур буса на 3 юли в Каварна за „Калиакра рок фест“, обявиха организаторите на тридневната проява от „Жокер медиа“ и община Каварна.
Емблематичната прогресив метъл банда се шири във возила, перфектно оборудвани и с всякакви възможни екстри – звездните пътници се чувстват като у дома си, пътувайки хиляди километри. Точно две седмици остават до първия акорд на John Petrucci на сцената на „Калиакра рок фест“ 09, а дотогава бандата ще направи ударна обиколка из големите европейски фестивални сцени. На Gods Of Metal в Италия те дори ще се срещнат на сцената с друг хедлайнер на феста в Каварна – Motley Crue, които забиват у нас на 1 юли също на стадион „Калиакра“. Dream Theater, които се славят с една от най-преданите публики в света, и този път ще отделят специално внимание на най-запалените си фенове, включително и на българските. На официалната си страница бандата пусна специален Meеt&Greеt пакет за среща на групата с фенове зад сцената. Пакетът включва: ексклузивна среща с официален пропуск, автограф, снимка с бандата, оригинално перце, нашивка с името на новия албум "lack Clouds & Silver Linings и отстъпка в on-line магазина на Dream Theater. Българските притежатели на такъв пакет трябва да имат задължително и билет за концерта. Те ще могат да се срещнат с идолите си преди самия концерт, като допълнително ще има по-точна информация в медиите и на сайта www.kaliakrarockfest.com как ще протече самата среща.
Точно седем години след първия си незабравим концерт в България Dream Theater пристигат у нас броени дни след излизането на дългоочаквания им десети албум. Организаторите от „Жокер медиа“ и Община Каварна споделят, че перфектните музиканти, известни със своята точност и прецизност, са доста взискателни и към тях. Те предпочитат да се хранят само със здравословни храни, приготвени без мазнини и подправки. За да улеснят организаторите, те дори са дали свое примерно меню, различно за всеки ден от седмицата.
Емблематичният Mike Portnoy пък е решил да се премени в екип на националния отбор по футбол на България. Забележителният барабанист, който се оказва и запален фен на футбола, е поискал от организаторите в Каварна да го чака оригинален екип на звезда от тима на Станимир Стоилов. От „Жокер медиа“ и Община Каварна вече са готови с цели два екипа - номер 9 на капитана Димитър Бербатов и номер 19 на халфа Стилиян Петров. Колекцията от футболни и баскетболни екипи на барабаниста перфекционист ще бъде попълнена с тези на родните звезди, а на кой от двамата е по-голям фен ще разберем на 3 юли в Каварна. Точно преди 7 години прогресив бандата за първи път беше в София и показа на българските си фенове на какво е способна на живо. Какво ни очаква този път в Каварна, и то само броени дни след официалната премиера на десетия студиен албум на Black Clouds & Silver Linings можем само да предполагаме! До датата 23 юни, за когато е насрочена премиерата на албума, легендарните John Petrucci и Mike Portnoy, James LaBrie, Jordan Rudess и John Myung всяка седмица ще пускат по един кавър на шест от своите любими парчета, които ще са и бонуса в новото CD.
Хедлайнерите от първия ден на фестивала Motley Crue пък ще дойдат със специален Soft-LED екран, който е като завеса, тънък и с два пъти по-висока резолюция от стандартните. Супермодерният екран, лек и лесен за монтиране, излъчва образ и картина с добър контраст и много високо качество. Бандата, която пристига за първи път в България, ще стъпи в Каварна рано сутринта в деня на концерта. Той ще бъде част от турнето им, посветено на 20-ата годишнина от издаването на легендарния албум Dr. Feelgood, и ще бъде последният им в Европа, преди да се отправят на американска обиколка. В близост до морския бряг оригиналната четворка - Vince Neil, Mick Mars, Nikki Sixx и Tommy Lee, ще се разхлажда в жегата с огромни количества ледени безалкохолни напитки – сокове, студени чайове и няколко вида вода. Организаторите споделят още, че скандалните рокери засега не са проявили особени капризи в изискванията си, но принципно са готови на всичко. Всеки от квартета ще има отделна гримьорна и с различно меню. Най-непретенциозен от всички се оказва Vince Neil, който предпочита топли сандвичи и пица. Mick Mars си пада по вегетарианската храна, а Nikki Sixx ще хапва класическото пиле със салата. Като доказателство, че “кръвта вода не става” е и исканата от Tommy Lee гръцка кухня. Барабанистът, чиято майка е гъркиня, е поискал още и японска супа Miso и суши.
Тазгодишните хедлайнери Мotley Crue, Scorpions и Dream Theater ще отседнат в хотел Melia Grand Hermitage в курорта Златни пясъци, докато всички съпорт банди ще бъдат настанени в хотел „Отдих“ в Каварна.
Продажбата на билетите за „Калиакра рок фест“ 09 кипи с пълна сила в Билетния център на НДК, и в мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, казват от „Жокер медиа“. Цената на билет за един от концертите е 55 лв., а тридневният билет е с цена 100 лв. Един от собствениците на тридневен билет за фестивала има шанс да спечели и чисто нов мотор Harley-Davidson Sportster Iron 883. Късметлията, който ще го подкара, ще бъде изтеглен лично от кмета г-н Цонко Цонев след приключване на „Калиакра рок фест“ 09.

Станете почитател на Класа