Среща със Сара Тавареш и Ана Моура

Страстните ритми на Португалия ще изпълнят зала “България” на 26 и 27 юни. Концертите са в рамките на второто издание на Международния фестивал за уърлд музика Meet the world. Португалските звезди Сара Тавареш и Ана Моура ще зарадват любителите на музикалното изкуство с оригинални програми.
Родената в Ласабон Тавареш открива себе си в песните, в музиката на Кабо Верде – родината на нейните родители. Звездата й изгрява, когато 16-годишна участва и печели конкурса на Португалия за Евровизия. Албумът й “Баланс” е мултиплатинен, а хитовете от него One Love, Amor e, Guisa, Balance и Bom feelings са познати и обичани в цял свят. Освен тях на сцената в София тя ще представи и новия си албум Xinti, което означава “Почувствай го”.
Музика на Сара Тавареш е мелодична и енергична и разпръсква безкрайна положителна енергия, която безпроблемно прескача езиковите бариери. В нея се усещат преплетени много различни влияния от португалско говорещите страни. Тя балансирано смесва стилове и рими и изпява на португалски, английски, португалски и анголски сленг, креолски от Кабо Верде, като прибавя някои английски и френски думи.
Ана Моура - новата суперзвезда на фадото, ще помете с гласа си слушателското пространство. Нейната одухотвореност и вълнуващи интерпретации я превръщат в символ на дълбокия и изразителен стил fado, олицетворяващ португалската душевност.

Станете почитател на Класа