Посланичката на Ливан откри арабски ресторант

Г-жа Мишлин Аби Самра, посланик на република Ливан в София, уважи празника на сънародниците си Фатима и Ашраф, които откриха в събота екзотичен ресторант на бул. „Президент Линкълн“ в столицата. Заведението носи екзотичното име Phoenicia. Посланиците на арабските страни, акредитирани у нас, артисти, журналисти, служители от общината бяха гости на събитието. Собствениците предложиха изобилие от специалитети на арабската кухня – ястия с хамус, прочутата салата табуле, няколко вида ориз с ядки, екзотично приготвени риби. „Ливан се слави като царство на плодовете и на сладкишите. Затова сме ангажирали сладкар, който майстори прочутата ливанска баклава“, каза бизнесменът Ашраф.
Phoenicia е подходящо място за сватби и рождени дни, тъй като разполага с огромен салон за приеми. Заведението е декорирано с тропическа растителност.
„Всяка събота и неделя ще предлагаме срещу куверт шведска маса, за да могат нашите клиенти да се запознаят с ливанската кухня“, каза г-жа Фатима. Тя бе затрупана от букети – по стара арабска традиция, когато нова къща отваря врати, гостите поздравяват домакините с уханни цветя.

Станете почитател на Класа