Ново издание на "Копче за сън" на Валери Петров

Излезе любимата на няколко поколения приказка "Копче за сън" на Валери Петров. Прелестно ново издание с твърди корици, илюстрирано от Мария Налбантова. Художественото оформление е дело на Кирил Златков.

Истории като "Копче за сън" (56 стр., цена: 15 лв.) показват на децата колко са важни обичта и приятелството. Открехват сетивата към красивото във всичките му разновидности.

 

Ново издание на "Копче за сън" на Валери Петров

 

Напомнят, че няма по-ценна красота от добротата. Книжката разказва за малкия Оги, който се бои от тъмното, и за неговия симпатичен дядо, принуден да измисля приказка след приказка. И да обяснява на Оги досадните "възрастни" думички. Страниците са осеяни с разкошни рисунки на котараци, рибки, мустаци, сънища, играчки и други смислени неща. А копчето за сън споменахме ли?

Валери Петров не се нуждае от представяне. Ненадминат поет и преводач, драматург и сценарист от вида на "хвърчащите хора", той е автор и на скъпоценни произведения за деца, много от които имат филмови версии и драматизации. Незабравими са приказките "Копче за сън", "Меко казано", "В лунната стая", "Пук!" и "Бяла приказка", обединени в сборника "Пет приказки". Изнасянето на приказките в отделни книжки подчертава уникалния чар на всяка от тях.

Станете почитател на Класа