Млад бас пее в дома на Борис Христов

Долорес Витанова

Младият надежден бас Калоян Христов ще изнесе концерт на 27 юни в Музикалния център „Борис Христов“. Певецът е ученик на вокалния педагог Георги Кузманов и първият завършил курсист в програмата “Музикално-театрално ателие” на Центъра за продължаващо обучение на НБУ. На Калоян ще партнират в трудната програма сопраните Евелина Елизарова, Евелина Кръстева и Даниела Ковачева и двете пианстки Виктория Любенова и Илиана Тодорова-Байчева.
За вълнуващата изява в бащиния дом на легендарния Борис Хрситов младият бас избра атрактивни и трудни превъплъщения: арията на Осмин от операта „Отвличане от сарая“ на Моцарт, серенадата на Мефистофел от „Фауст“ на Гуно, прочутата ария на Хан Кончак от „Княз Игор“ на Бородин. Певецът дори посяга към сър Джон Фалстаф от “Веселите уиндзорки” от Ото Николай. Трите млади сопрани също са подбрали арии шедьоври от световната оперна литература.
Калоян Христов има вече зад гърба си над 30 участия в чужбина, в Старозагорската и Русенската опера. Във всичките си превъплъщения той се откроява с ярък, индивидуален стил, много широк диапазон и изключително ясна дикция.
Христов е убеден, че за развитието му като певец голяма роля е изиграл и неговият приятел и учител маестро Веселин Байчев, който го напътства в курса в Нов български университет.

Станете почитател на Класа