Церемонията за Джако, по-атрактивна от раздялата с лейди Даяна

"Класа"

11 000 подбрани фенове се простиха вчера с Джако в „Стейпълс център“, където той е репетирал последно за турнето си в Лондон. Церемонията наподобяваше по градиозност встъпването в длъжност на американския президент Барак Обама, съобщават световните агенции. Тя мина при засилено полицейско присъствие, което се усещаше навсякъде в Лос Анджелис.
11 000 почитатели на поп краля присъстваха с безплатни билети, които спечелиха чрез електронна лотария. Други 6500 наблюдаваха прощалната церемония на огромен екран в "Нокиа тиатър". Бе предвидено събитието да започне в 10,00 ч. сутринта местно време, или около 20,00 часа българско.
В 8 сутринта семейството на звездата се прости с него на гробището Forest Lawn, където почиват холивудски знаменитости и американски президенти. После ковчегът бе транспортиран до "Стейпълс център".
Ковчегът „Прометей" е бронзов и е покрит с 14-каратово злато, а цената му е 25 000 долара. Отвътре е облицован със синьо кадифе. В такъв ковчег е погребан и Джеймс Браун.
По изричното желание на близките нямаше траурна процесия с ковчега с тялото на Майкъл Джексън. На церемонията в „Стейпълс център" се очакваха Стиви Уондър, Марая Кери, Джон Майер, Лайонъл Ричи, Смоки Робинсън, Ъшър, Кобе Браян, Дженифър Хъдсън, Брук Шийлдс и много други.
Сбогуването с Майкъл Джексън бе и глобално интернет видеосъбитие. Всички потребители на Facebook и Myspace можеха да коментират церемонията онлайн, тъй като голяма част от телевизиите предоставят безплатно излъчване.
Джексън почина на 50-годишна възраст на 25 юни.


И БГ медиа излъчва церемонията

PRO.BG е българската телевизия, която излъчи пряко поклонението пред тленните останки на Краля на поп музиката Майкъл Джексън. Прякото предаване от “Стейпълс сентър” в Лос Анджелис наложило промени в програмата на телевизията. Според програмния директор Лилиана Славова събитието е историческо,В студиото в София ще специални гости коментираха случващото се в Лос Анжелис.

Станете почитател на Класа