DIMMU BORGIR в комбина с БГ групи

Легендарните DIMMU BORGIR ще свирят с две от най-успешните български метъл банди – Korozy и The Revenge Project, на фестивала Thrash Till Death в Каварна. Концертът е насрочен за 15 август. Билетите за феста вече са в продажба с цена 40 лв., а в деня на събитието ще струват 50 лв. Могат да бъдат закупени от Билетен център в НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Норвежките блек метъл титани DIMMU BORGIR пристигат в Каварна след номинация за наградите Golden Gods Awards на авторитетното списание Metal Hammer в категорията Best International Band.
Лидерите на родния блек метъл Korozy неведнъж са споделяли, че един от идолите и вдъхновители за музиката им е именно DIMMU BORGIR. Родната група не за първи път се изявява редом със световни величия. През 2004 г. Korozy са съпорт на ANCIENT, а през есента на същата година дори участват с тях в източноевропейското им турне. Най-известната българска блек метъл група е сред малкото, които имат в биографията си и самостоятелно европейско турне (през 2005 г). На финала на турнето в София те се разписват на концерта на CATAMENIA, където са и в ролята на съорганизатор.
Другата българска банда родом от Бургас - The Revenge Project, също не е за подценяване, особено след успешното им участие в концерта на SODOM през 2004 в София. Кандидатите за родния трон на мелодичния дет метъл са свирили на една сцена още с VADER, CATAMENIA, DESTRUTION, AMORPHIS, BENEDICTION и не на последно място с участниците в последния Калиакра рок фест 09 – EDGUY. Двете български банди често са били на една сцена, а през годините не един от членовете на едната и другата банда са преминавали от единия в другия състав.

Станете почитател на Класа