Яхта открива древни градове под водата

„Класа“

Собствениците на луксозни лодки вече не се задоволяват само с блестящия външен вид на возилата или с чисто битовите удобства. Те държат и на още едно важно тяхно качество – високите технологии. Сайтът „Милионер“ направи класация на първите шест суперскъпи морски возила, станали собственост на едни от най-богатите хора, които стриктно следят последните постижения на науката в областта на електрониката.

Octopus



Този красив плавателен съд е собственост на един от шефовете на Microsoft Пол Алън. Яхтата е произведена от немския производител Lurssen по поръчка за специалиста от американската компания. Скъпата лодка струва малко повече от $200 милиона, има екипаж от 60 човека, разполага с изключително много високотехнологични системи, включително и малка подводница. На борда на яхтата могат да кацнат до 3 хеликоптера. Интересен факт е, че за поддръжката на Octopus се отделят по $20 милиона всяка година. На борда има всевъзможни технологични удобства. Навигационната система на тази яхта е една от най-прецизните в света, а със специално инсталирани уреди от борда лесно може да се разглежда морското дъно и да се локализира местоположението на древни градове под водата или потънали кораби, очевидно заради страстта на Пол Алън към този вид археология.

Rising Sun



Яхтата Rising Sun, която е собственост на шефа на Oracle Лари Елисън, е една от най-модерните в света. Тя също е производство на Lurssen в Bremen, Германия, а дизайнът й е повлиян от Jon Bannenberg. В интериорно отношение в тази красива яхта личи почеркът на Laura Seccombe, а интересен факт около създаването й е, че Елисън я е взел просто за да има по-голяма лодка от тази на Пол Алън от „Майкрософт“. Ето до какво е довела тази надпревара: на борда на Rising Sun има огромен плувен басейн, баскетболно игрище, което може да играе роля и на площадка за кацане на хеликоптер. На разположение на един от най-богатите хора в света също така е малка подводница, както и винарска изба в трюма на яхтата. Температурата в нея се контролира от специален компютър, който поддържа най-подходящите градуси. Лодката е идеално място за работа на прочутия милионер. Той е оборудвал своя кабинет с едни от най-мощните компютърни конфигурации в света и обграден от множество плазмени дисплеи, може да движи спокойно целия си бизнес, докато си почива. Въпреки че журналисти рядко се допускат до тази лодка, със сигурност на нея има помещение със сървъри. Какво притежават те – това остава загадка.

Maltese Falcon




Яхтата е собственост на американския милионер Том Перкинс. Построена от компанията Italian Perini Navi Yachts, лодката разполага с 3 гигантски 57-метрови мачти. С това тя оглавява доста класации за най-бърза ветроходна яхта, а всичко в нея се контролира от мощни компютри и навигационни системи. Интериорът на яхтата е изключително луксозен, а благодарение на оптимизациите по нея тя прекосява Атлантическия океан за десет дни. Технологиите заемат сериозно място в нея. Тя е оборудвана с професионална екипировка за гмуркане, зад нея можете да карате водни ски или да упражнявате други водни спортове. Освен това можете да се насладите на една прекрасна тренировка във фитнеса на яхтата, както и да се отпуснете в салона с 50-инчовата плазма със сателитна телевизия и DVD система. Във всички стаи за гости, които са няколко, има 42-инчови плазмени телевизори, а цялата яхта е оборудвана с аудиосистема на B & O. Освен всичко това независимо къде се намират в океана – гостите на тази яхта винаги имат безжичен интернет.

Gigayacht




Интересното около тази яхта е, че тя е един от най-скъпите продукти, продавани по eBay, с цена от $168 000 000. Направена от производителя на яхти Франк Мълдър, в момента това е едно от “корабчетата” на олигарха Роман Абрамович. Въпреки че той не използва честно нейните услуги – тя му предлага луксозно обзаведен високотехнологичен офис, кино, фитнес, както и защита от торпеда.

Eclipse




Новата лодка на собственика на „Челси“ е още по-впечатляваща. Както Millionaire.bg вече писа, 555-футовата Eclipse ще бъде най-голямата в света, а съображенията й за сигурност са повече от военни. За да се чувства защитен, олигархът е поискал система с бойни ракети на борда на яхтата си. Технологиите в нея ще са най-високите, виждани някога. На борда ще има множество 50-инчови LCD телевизори, на които ще се изписва различна информация, а независимо в коя точка на света се намира Eclipse на нея постоянно ще има телевизия, интернет и телефон. За развлечението на гостите й са предвидени обширен киносалон, специални места за технологични забавления и дори малък боулинг.

Annaliesse




Яхтата Annaliesse се дава под наем за $840,000 на седмица. Смята се за една от най-красивите яхти, създавани някога, оборудвани с невероятно луксозни технологии и разполагаща с прекрасни интериорни решения. От палубата на яхтата се откриват прекрасни панорамни гледки, а в 18-те й стаи за гости могат да се поберат 36 човека съвсем спокойно. На борда на този малък кораб гостите могат да се възползват от огромното джакузи на главната палуба, различни СПА услуги, барове, прекрасна гостна с голяма библиотека и 100- инчов екран. “Стаята на собственика” е оборудвана с 42-инчов плазмен телевизор и огромен прозорец с панорамна гледка. Благодарение на сателитната връзка собствениците или наемателите на тази яхта могат да имат връзка с интернет във всяка част от земното кълбо.

Станете почитател на Класа