14 маршрута за речни круизи

Пътешествията по вода предлагат невероятно преживяване, докосване до екзотични пейзажи, до древна и модерна цивилизация


1. Дунав

Чудесен избор за тези, които пътешестват за първи път. Пътуване от Германия до Черно море, посещение на Австрия, Унгария, Хърватска, Сърбия, Румъния и България. Круиз линии, които оперират по Дунав, включват Peter Deilmann Cruises, Viking River Cruises and Uniworld.


2. Дору



Река Дору пътува от Испания през селския пейзаж на Северна Португалия към град Порто, минавайки близо до възстановени дворци, места за поклонение, културни центрове и лозя. Uniworld и CroisiEurope са сред круизните линии, които предлагат оферти за пътуване по река Дору.

3. Янцзъ



Круиз по тази голяма река съчетава възможността да видите някои ефектни гледки, включително Трите клисури, да усетите ритъма на модерен Китай и да посетите някои от многото исторически забележителности, като Великата стена, Забранения дворец и мястото на Теракотената армия. Може да ползвате услугите на Avalon water и Viking river.

4. Рейн



Рейн предлага огромен избор на водни пътешествия, тъй като тече от Алпите до Северно море, през Швейцария, Германия, Франция и Холандия. Това също е свързано с круизи по река Дунав и река Мозел. Обслужващи маршрута линии - Swan Hellenic River Cruises and Peter Deilmann River Cruises.

5. Рона



Круизите по р. Рона минават през Прованс и Южна Франция, като включват район, известен с хубави вина и кулинарни деликатеси. Опции за пътувания по Рона предлагат Swan Hellenic River Cruises and French Country Waterways.


6. Нил



Посещаване на забележителностите на Древен Египет, като пирамидите и сфинкса, Долината на царете и храмове на Рамзес. Също така включва и докосване до африканската дива фауна, което е силно преживяване. Оператори, които може да потърсите за круизи, са Discover Egyp, Blue Water Holidays.


7. Murray



Круиз през австралийската пустош и гледка на проломи на милиони години, на златни пясъчни скали, извисяващи се над синьо-зелени лагуни и червени евкалипти под безкрайно синьо небе. Круиз оператори са Blue Water Holidays и Captain Cook Cruises.

8. Волга



Пътуване по водните пътища, по които са минавали царе. Красиви канали и езера. Волга свързва двете руски стари имперски столици Москва и Санкт Петербург. Оператори: All Russia Cruises и Uniworld.

9. Меконг



Екзотичното пътешествие през Виетнам, Камбоджа и Тайланд те отвежда в някои от древните градове на Югоизточна Азия с впечатляващи храмове и природни чудеса. Круиз линии предлагат от Pandaw River Cruises.

10. Водният път Свети Лоранс



Започва от Големите езера, които ограждат Съединените щати и Канада. Река Св. Лоранс и река Отава минават през невероятни гледки и два от канадските най-очарователни градове - Монреал и Отава. Опции за круизи - Titan HiTour.

11. Гуадалкивир



Пътуване през величествения регион на Андалусия, включващ градовете Севиля и Ерес - столицата на виното и конете. Това е шанс да се усети духът на района и неговата култура.

12. По



Многото европейски речни круизи по река По гарантират невероятни гледки от Северна Италия и досег с романтиката на Венеция. Долината на По е „наводнена“ от ренесансово изкуство и архитектура.

13. Елба



Пътешествието започва в Берлин, пътува се през Дрезден и включва някои от най-пищните барокови дворци и градини в Европа.

14. Гота





Един от забравените водни пътища на Европа Каналът Гота минаваа през сърцето на Швеция - от Гьотеборг до Стокхолм. Времето е достатъчно, за да се очаровате от красивия северен пейзаж.

(Страницата изготви Петър Вълчовски)

Станете почитател на Класа