Секретните доклади на американския посланик Сол Полански

 

  • Eдно изключително интересно четиво излиза на кснижния пазар  с логото на КК "ТРУД" .  То е посветено на  събитията  през 1989 г. За тях е казано и писано много, но все от български източници. В някои публикации, а и сред част от публиката, се прокрадват съмнения, че 10 ноември е чисто българска „революция”. Авторите на тези съмнения изглежда са склонни да допуснат, че погребването на комунизма е дело на външни мозъчни тръстове.
    Книгата, която предлагаме,  е базирана върху изследване на повече от 1000 страници документи, разсекретени по искане на Алексения Димитрова от 2000 г. досега
    Целта й е да изясни истинското участие на т.нар. Велики сили. Били ли са информирани и подготвени за събитията? Имали ли са пръст в случилото се? Каква роля са играли?
    Съвсем малка част от докладите на Сол Полански, в които се споменават и събитията в България преди и след 10 ноември 1989 г., са достъпни и във виртуалната читалня на американския Държавен департамент. Прочитът на чуждестранните документи е допълнителен шанс да се извади на светло още една част от истината. Заслужава си да прочетете тази книга.

Станете почитател на Класа