Силви Вартан ще пее у нас на 28 октомври

Звездата на френската естрада Силви Вартан ще пее у нас на 28 октомври в НДК. Организатор на концерта е София мюзик ентърпрайзис. Силви, която е родена в България, ще изпълни някои от най-популярните си хитове, както и песни на български език.
Очарователната певица достойно заема мястото на най-рок звучащата дама в своя жанр, откроявайки се с богатия си плътен глас и удивително чувство за ритъм. Силви Вартан многократно е канена за специални участия във френската и италианската национална телевизия. Заедно със съпруга си Джони Холидей през 60-те и началото на 70-те правят над петдесет забележителни концерта в престижната зала „Олимпия“ в Париж. През последните няколко години гранддамата на френската естрада се е насочила към изпълнение и записи на джаз балади на френски език.
Кариерата на Силви Вартан започва през 1961 г., когато е едва 17-годишна, когато брат й Еди Вартан й предлага да запише песента Panne d'essence заедно с френския рок изпълнител Франки Джордан. Парчето се превръща в суперхит и въпреки че името на Силви не е споменато в сингъла, песента все пак й осигурява първата покана за гост във френската телевизия. Заради крехката й възраст, местната пресата й дават прозвището Туист гимназистката. Година по-късно, когато завърша училище, младата Силви е свободна да подпише договор с компанията Дека Рекърдс и да започне записите на своя първи самостоятелен албум. Заглавното парче Quand le film est triste се превръща в първия й най-силен хит и не след дълго талантливата Силви прави и своя първи солов концерт в зала „Олимпия“.
През 1964 г. в Париж Силви излиза равностойно на една сцена с „Бийтълс“ и Трини Лопес. Вартан се появява нееднократно в телевизионни програми в Съединените щати - в шоуто на Ед Съливан, предаванията Shindig! и Hullabaloo. Прави и международно турне, включващо Канада, Южна Америка и Полинезия. В Токио Силви изнася 13 концерта за 12 дни.

Станете почитател на Класа