Руски комунисти забраниха на Мадона да се кълчи

Руски комунисти дадоха съвети на Мадона как да се държи на концерта си в Санкт Петербург, града, известен като люлката на болшевишката революция от 1917 г., предаде Франс прес. Указанията са изпратени в отворено писмо към певицата, качено в сайта на руската Комунистическа партия. В обръщението си комунистите не настояват за отмяна на шоуто, но приемат предстоящото идване на певицата "сдържано". Авторите призовават Мадона да се отнесе с необходимата отговорност към мястото, на което ще се проведе концертът, "където е станала Великата Октомврийска социалистическа революция... и през 1917 г. е започнала за целия свят нова ера".
"Тук не трябва да се върти задник, да бъдеш неприлично облечен, да се гънеш около пилон, да се кълчиш и да се приветстват лесбийки. Трябва да си облечен скромно, да пееш скромно и да помниш нормите на морала", се казва в писмото.
"Ние много те молим, Мадона, на Дворцовия площад да развееш червено знаме и да включиш в репертоара си революционна песен в чест на участниците в щурма на Зимния. Например, "Смело товарищи в ногу", Интернационала или " Вы жертвою пали в борьбе роковой". Или поне Марсилезата", добавят комунистите.
Засега не е известна реакцията на Мадона към молбата на "комунисти на Петербург и Ленинградска област".
По-рано срещу концерта на Мадона на Дворцовия площад се изказа директорът на Ермитажа Михаил Пиотровский. Според него шумните мероприятия оказват отрицателно влияние на картините в музея. Директорът изрази и недоволството си от една сцена в шоуто, където певицата се появява пред публиката разпъната на кръст. Организаторите обещаха, че концертът на Мадона в Петербург ще мине без богохулства.
По-рано руски депутат заплаши попиконата с десантчици. „Десантчиците в празнична възбуда ще пометат охраната на певицата, ще пощипят Мадона и тя ще си замине и повече няма да иска да се върне”, заявил той по време на дискусия около предстоящия концерт.
Мнозина се обявяват срещу провеждането му. По-специално, както пише “Газета”, лидерът на петербургската организация на партията “Справедлива Русия” Олег Нилов е изпратил официално запитване до губернатора Валентина Матвиенко, в което иска властите да предвидят всички възможни усложнения. “В деня на концерта вече ще е късно. В края на деня десантчиците, изпонапразнували се, ще искат да отидат да гледат Мадона. Такива слушатели ще се съберат няколко хиляди и всички във въодушевено състояние”, заявил Нилов. Той се съмнява, че охраната на певицата ще намери общ език с десантчиците.
Лента Ру припомня, че идеята концертът на Мадона да се състои на Дворцовия площад предизвика нееднозначна реакция. Освен това организаторите на концерта от продуцентската компания PMI започнали продажбата на билети, без да получат разрешение нито от комисията по култура в града, нито от ръководството на Ермитажа.

Станете почитател на Класа