Ще подмине ли Мадона България?

Притеснителни слухове плъзнаха из интернет пространството по повод предстоящия концерт на Мадона в София на 29 август, рождения ден на Майкъл Джексън. Говори се, че има вариант Мадона да не дойде у нас заради грандиозен концерт в САЩ на същата дата. По този повод кралицата на поп музиката бе обещала да посвети част от софийския си лайф на Джексън, с което да превърне концерта в още по-незабравимо преживяване за българските фенове. Сега обаче плановете май се променят и вместо пред нас Мадона ще пее пред американска публика. Слава Богу има вариант, в който концертът просто ще бъде отложен с няколко дни, но ще се състои, а в най-лошия случай ще пропадне изцяло.
Пред сайта „Всеки ден“ шефът на София „Мюзик Ентърпрайсис“ Димитър Ковачев-Фънки заяви, че не знае нищо за такъв неблагоприятен “сценарий”. ”Извън София съм и до мен не е стигала подобна информация, така че няма място за притеснение”, увери той.
У нас поп дивата трябва да пристигне с 250 души екип, с 3500 аксесоари и дрехи, съпроводена от 36 дизайнери. Само контейнерите с костюмите са над 30! 28 музиканти и танцьори ще излязат на сцената с поп иконата. 12 батута за тренировките на Мадона и балетистите също са включени в багажа на огромната артгрупа. Мадона пътува със своите 10 китари, които използва по време на изявата.
Турнето на Мадона в Европа минава при огромен интерес, за който научаваме от чуждата преса. „В Барселона Мадона направи чудо на стадиона, съобщава „Ел мундо“. Ако всички масови зрелища, на които се наслаждаваме, бяха като шоуто на Мадона, светът щеше да бъде далеч по-щастлив. Мадона го постигна – в продължение на два часа държа феновете си в плен на щастието. Първата част на шоуто мина под знака на сексуалността – скъпо бельо, садо-мазо акценти. И един кадилак, с който Мадона се разходи по сцената. Във втората част всичко стана още по-интересно, защото Мадона напомни по неповторим начин за младежките си години – видяхме я дръзка, плюеща през зъби, сякаш се върна към онази Мадона, която властваше по дискотеките на Даунтаун в Ню Йорк. Появи се и Майкъл Джексън – танцьор, който успешно имитира краля на попа, сякаш току-що възкръснал от света на мъртвите, за да забавлява живите! А на финала Мадона счупи всички рекорди – блясък, ритъм, светлини и звуци, които си струва да бъдат запомнени. Със своите 50 години, облечена като перверзна богиня, Мадона отново показа, че е на върха.“
Остава само да се надяваме, че Мадона ще покаже всичко това и в София на 29 август!

Станете почитател на Класа