Бургас чака Faith No More за рок събитието на годината

Тодор Янакиев

След броени дни в България ще пристигне легендарната американска рок група Faith No More, която ще е хедлайнер на първата вечер на второто издание фестивала Spirit Оf Burgas. След като в периода 1985-1997 г. музикантите от Faith No More издадоха шест изключително оригинални и стойностни студийни албума, превърнали ги в явление в рока, през 1998 г. култовата група се разпадна. На 24 февруари 2009-а членовете на бандата излязоха с въодушевило стотиците им хиляди фенове публично изявление, че се събират отново за концертна обиколка на Стария континент. На 11 юни 2009 г. Faith No More се появи за първи път от 11 години насам пред публика. Концертът бе на сцената на Brixton Academy в Лондон. Оттогава досега те изнесоха вече 18 концерта във Великобритания, Швейцария, Италия, Германия, Австрия, Финландия, Норвегия, Швеция, Русия, Латвия, Дания и Полша. Съвсем скоро им предстои да стъпят и на балканска земя, като вечерта 14 август се очертава да бъде рок събитието на годината в България, тъй като Faith No More ще излязат пред феновете на фестивала в Бургас. Тази година той ще се проведе на 14, 15 и 16 август и отново ще бъде на същото място - на брега на Черно море, на плажа на Бургас. Spirit of Burgas пак ще предложи няколко сцени – ще може да се слуша на живо рок, реге и ска, джаз и блус, хардкор и пънк, етно музика, транс, техно, дръм енд бейз. А организаторите обещават озвучаването да е на нивото на най-високите световни стандарти. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на община Бургас Димитър Николов.
Spirit Of Burgas 2009 също така предлага на меломаните да се настанят в къмпинг зоната. Така гостите на фестивала ще могат да бъдат най-близо до всички сцени и ще участват в едно 24-часово парти. Къмпингът ще е разположен вдясно от фестивалната зона - само на крачка от всички сцени. Къмпинг зоната, която във фестивален стил ще се нарича "24-часова зона", отваря врати точно в 12,00 ч в петък 14 август 2009 г.. Тази зона може да се посещава само от къмпингуващите - и там ще е истински фестивален рай, обещават организаторите. DJ-и ще се грижат за доброто настроение, ще има храна и разхладителни напитки.
Хедлайнер на втората вечер на фестивала ще е друга световноизвестна алтернативна рок група - Fun Lovin' Criminals.
На 16 август пиронът на вечерта пък ще бъдат шведите от Clawfinger и американците The Crystal Method.
Общо 19 групи ще се изявят в продължение на трите дни на Spirit Оf Burgas на рок сцената на Jack Daniel's. Организаторите отново залагат на комбинация от добре познати, силни имена от българската рок сцена плюс набиращи сила групи. Новото е, че сцената ще бъде отворена и за международно участие и така Spirit of Burgas 2009 ще бъде обогатен и с много интересни групи от Австралия, Италия, Швейцария, Гърция, Словения и Македония.
Цените на билетите за Spirit of Burgas са: за един фестивален ден – 40 лв., за трите дни – 100 лв., на входа на фестивала билетите ще струват 50 лв. за един ден и 120 лв за три дни.

Станете почитател на Класа