Издателството на Алена пусна „София. Адресите на любовта“

Авторката Магдалена Гигова отново разкрива тайните страсти на известни българи

След шумния успех на „Шепот от стари дантели“, Магдалена Гигова е подготвила нова книга с интимните трепети на известни българи. Както личи от заглавието „София. Адресите на любовта“, чувствата се разгарят, избухват и гаснат в столицата. 

„Арос“, издателството на астроложката Светлана Тилкова-Алена, е създало полиграфическо бижу със специален романтичен подарък за читателите - двустранна цветна ламинирана карта 55/42 см, с адресите, където се развиват любовните истории. 

 

София. Адресите на любовта“ | КАРМИЧНИЯТ КРЪГ

 

Ако сте сантиментално настроени, ще можете да обходите маршрутите между тях с обекта на своите чувства. А защо не и да се целувате на всяко от 47-те места. За по-прагматичните времето за изминаването на  разстоянията между софийските адреси на любовта е измерено пеш, с  велосипед, с тротинетка…

 

1lol

 

Магдалена Гигова пише: „Имало едно време… Така започват всички приказки. Дори когато става дума за град.

Имало едно време София. Днес я наричаме Стара, а преди повече от век е млада столица на начинаеща държава. Тогава калният и прашен градец се вдига на пръсти, за да изравни ръст с европейските си събратя.

 

2ll

 

В изкуството и културата българите няма нужда да мерят талант. По дарование те не отстъпват на световните писатели, художници, артисти, учени. По любовни страсти – също. Чувствените и поетични истории струят от всеки еркер, богато орнаментиран фронтон или сецесионова руина. Те са там. Трябва просто да се пресегнем, за да ги раздиплим.

Неспокойният дух на Стара София броди по жълтите павета, наднича от оцелелите дворчета и с драматичен шепот, раздиращ вик или пакостлив кикот доказва, че великите умове и безпощадните таланти също са обичали. А зад паравана на някогашния патриархален морал проблясват голото рамо на любовта и пикантният жартиер на Стара София.

Стара София не спира да шушне романтично… Защото българската столица продължава да е град за влюбване!“

Дори и сърцето ви да е свободно, „София. Адресите на любовта“ със своите 473 страници и  47 истории на прочути български творци , ще ви накара да зажаднеете за любов. Изпепеляваща, искрена, съзидателна.

Книгата е разделена на три части. Първата е „Страсти в стара София“, в която действието се развива в сърцето на градския център. Втората „Любовни пътеки – отблясък от ласки“ кръжи около Орлов мост и Борисовата градина. А третата съдържа информацията в заглавието си  „Липите на Лозенец са виновни за всичко“.

Любопитното е, че Андрей Тилков е подбрал архивни снимки и заснел нови на всеки от споменатите в книгата места, където се разгаря любовта. Общо 291 нагледни илюстрации как е изглеждало мястото по време на действието и какво е сега.

Въведението във всяка глава е графична рисунка на софийския адрес в повествованието.

 „София. Адресите на любовта“ кара възрастните да въздишат, младите да мечтаят, а юношите – любопитно да посегнат към произведенията на онези, за които са прочели.

„София. Адресите на любовта“ е пътеводител на сърцето!

 

 

Станете почитател на Класа