ZZ Top гостуват у нас

Георги Иванов

След три опита на „Болкан ентъртейнмънт“ да бъде организиран концерт на култовата група ZZ Top най-накрая такъв ще има на 21 октомври на стадион „Академик“, обяви артистичният директор на компанията Дейвид Либерберг. Билетите са в продажба от днес в мрежата Eventim и са на цени 50 и 60 лева за терена и трибуните и 80 лева за фензоната пред сцената, а първите 2000 бройки ще бъдат на промоционална цена, с по 10 лева по-ниска от номинала.
Славните брадати рокаджии от Тексас три пъти са се разминали с България - веднъж поради заболяване на член на бандата, втори път, защото обиколката им не е минавала през Европа, и накрая, защото се наложило турнето да бъде съкратено, обясни Либерберг. Този път те обикалят света с тура Double Down Live в чест на 40-ата годишнина от създаването им, като обещават в програмата да бъдат включени само най-големите им хитове като Tush, Legs, Sharp Dressed Man, Sleeping Bag и други не по-малко популярни песни. Едно от уникалните неща за ZZ Top е фактът, че през всичките четири десетилетия съставът им не е променян, и досега тримата са Били Гибънс, Дъсти Хил и Франк Биърд (фамилията му се превежда като „брада“, а той единствен е без брада). Триото е създадено през 1969 година в Хюстън, щата Тексас, като членовете му искали да изберат име на бандата, което да прилича на това на идола им Би Би Кинг. В годините те налагат свой собствен стил в рокендрола и уникално звучене, спечелило си прозвището „тексаски рок“, и са обявени за официалната група на щата. Освен че са членове на Залата на славата, те са класирани и на 44-то място в анкетата на музикалния канал VH1 сред 100-те най-велики артисти. Запазената им марка – брадите, пък оцелява до днес дори след предложението на Gilette да ги избръснат срещу един милион долара на човек. След 17 студийни албума, издадени до днес, през миналата година те сключват договор със знаменития продуцент Рик Ръбин за нова „тава“, по която работят в момента.
От „Болкан“ се похвалиха и че ще организират шоута на Simple Minds на 20 ноември и на Натали Кол на 19 октомври в София.

Станете почитател на Класа