Световни звезди избраха Sofia Live Club

Николай Урумов, Владимир Карамфилов-Въргала, Филип Аврамов-Фицата и Георги Мамалев ще се представят през ноември в Sofia Live Club с по две тв предавания – на 2, 16 и 30 ноември, от 18,00 и от 20,00 часа. Комиците ще развъртят динамично навързани една след друга забавни истории, кратки шеги или смешни изречения. Така в рамките на един час клубът ще заприлича на атрактивно кабаре.
Виртуозът Бернар Гуйо, водещо име в европейската музикална палитра, свири в Sofia Live Club на 1 ноември. Роден е в Белгия през 1972 г. Саксофон и теория на музиката изучава в авторитетни музикални академии. Следват много години, изпълнени с труд и реализиране на идеи, които му донасят и достойни награди. В момента Бернар Гуйо работи в дует със Събин Тодоров. Двамата ще представят съвместния си проект с музикантите Венцислав Благоев, Веселин Веселинов–ЕКО и Митко Димитров.
Даниел Паутър, една от поп звездите на последното десетилетие, избра Sofia Live Club, за да представи на 3 и 4 ноември последните си песни. Като певец и автор канадецът се изстрелва като ракета в топкласациите и се нарежда сред едни от най-успешните поп изпълнители за 2005-а.

За първи път на живо слушаме някои от така популярните вече авторски композиции на Петър Салчев като “Несбъднат”, Virtual, както и съвсем новите Can Not Be True, Neo Bossа на 5 ноември. Музикантите от Gravity Co. ще представят на 6 ноември най-новия сингъл Pleasure, както и част от вече утвърдените си хитове с нов аранжимент. Електро-поп проектът залага и на специална изненада за своите фенове - римейк на култовата Mr. No One. Новата версия е озаглавена Mr. Fix It и е с по-динамично клубно звучене.
Заедно с групата ще зарадват публиката и Phuture Shock - с парчета от предстоящия си трети албум, който се очаква да бъде изцяло акустичен.
Срещата с Тома, идол на младото поколение, е на 7 ноември.
Новото лице на латинокултурата в България Рейди Бризуела ще ни представи автентична кубинска музика със своята група IRé на 8 ноември.
Безспорният успех на първия и единствен по рода си музикален проект в областта на етно и уърлд музиката - Balkan Horses Band, инспирира неколцина утвърдени артисти да обединят усилия и да продължат тази идея. Затова премиерата на проекта неслучайно е на 10 ноември – рождения ден на прочутите “коне”. Съчетавайки традиционните инструменти с музикалните интереси на съвременните хора, талантливите музиканти ще представят програма, в която главен герой е Краси Желязков. Виртуозни унисони, екзотични мелодии и динамични ритми са визитната картичка на 90-минутното шоу, което непременно трябва да се види.
Румен Тосков, Живко Петров, Стоян Янкулов и Веселин Веселинов са четиримата музиканти, за които музиката на Чък Къриа е едно неподвластно на времето вдъхновение. Идеята на Румен Тосков за трибюта е приета с ентусиазъм и радост. Дори се стига до необичайната формация, включваща двама пианисти. Ще чуем на живо последователите на Чък Къриа на 11 ноември.
Очарователната Деси Тенекеджиева е привлекателно име за публиката от всички поколения. Ще я видим на живо на 12 ноември. Деси е сред малкото родни актриси, преминали по червения килим на фестивала в Кан, където представя филма на режисьора Ермано Олми “Занаятът на оръжията” - връх в творческата й биография. От години Деси успешно се изявява и като певица и модел.
На 13 ноември гост на клуба е Карен Рамирез. Родена е на 16 май 1971 година в Северен Лондон и е известна като певица на денс поп музика. Участието й в Sоfia Live Club ще бъде запомнящо се за публиката.
На 14 ноември ще се насладим на „Остава“ - група, създадена през 1990 година. Музикалните интереси на изпълнителите са насочени към модерния от началото на 90-те стил брит-поп.
Група “Шака Зулу” ще се появи в клуба на 15 ноември. Съставът се явява естествено продължение на заложените стилистични идеи в групите “Брейнсторм” - 2001 г., и “Икадем” - 2005 г. Идеен вдъхновител за сформиране на групата и неин кръстник е българският пианист и композитор Явор Димитров. “Шака Зулу” е мащабен музикален проект, който обединява 13 млади професионални музиканти. които имат голям опит на български и световни сцени.
Тримата големи български китаристи се събират на 17 ноември в клуба, за да доставят удоволствие на себе си и на музикалните фенове с красива, атрактивна, сложна за изпълнение и лека за възприемане авторска продукция. Иван Лечев, Цветан Недялков от "Ку-ку бенд" и Веско Койчев от пловдивските "Бели, зелени, червени" правят уникално шоу.

Ангел Заберски-младши и брас асоциация ще забавляват публиката в Sofia Live Club на 18 ноември. Този път биг бендът е избрал инструменталната музика. С оркестъра ще солират Камелия Тодорова и Теодора
Групата ANGEL SKY ще представи промоцията на новото си видео към песента SO BE IT на 19 ноември. Клипът е заснет по уникален начин с помощта на модерни нововъведения във видеотехниката.
Макар и не особено богати на архиви, хрониките на българския рокендрол пазят отчетлив спомен за пътя, изминат от няколкото дългокоси момчета, избрали кратко и ясно име на полускъпоценния камък. Става дума за група „Ахат“, която също ще се появи в клуба през следващия месец. Официално групата е формирана през 1986 г. в София от няколко талантливи студенти от Музикалната академия и ХТИ. Звездомир Керемидчиев – вокал, Божидар Главев - китара (и основен композитор), Антоан Хадат – китара, Антони Георгиев - клавишни, Ивайло Петров - бас (до 1987 г.), Юри Коцев – барабани. Още на следващата, 1987 г., Даниел Ризов замества Ивайло на баса и така бандата оформя постоянния си състав. По-самоуверени от всякога, те ще ни покажат това с появяването си на най-добрата сцена за жива музика в България на 20 ноември.

„Иерихон“ е рок група, позната на софийската клубна сцена и на рок клубовете из страната с оригинално съчетание на характери, музика и инструменти. Мартина Балджиева (цигулка, хамонд орган и вокали), Михаил Русев (барабани и вокали), Борис Самаринов (бас и вокали) и Стоян Бозов (китара и вокали) са събрани около идеята за музициране по новаторски начин. Сред уникалните характеристики на бандата са завладяващите авторски мелодии, които ще чуем отново на 21 ноември.

High Time е колаборация от тримата музиканти - Антони Рикев (WahTony) - китара,Николай Данев - барабани, Радослав Славчев – бас. Те гостуват в клуба на 22 ноември.

Mарина Господинова е певица, притежаваща чист, фин, богат глас, със специфична и завладяваща интерпретация на американските джаз стандарти. Тя ще пее в клуба на 24 ноември. Както през годините, така и сега тя ще се изяви с най-добрите музиканти в българския джаз: Васил Спасов – пиано, Мартин Дойкин – бас, Венцислав Благоев- тромпет, Димитър Димитров – барабани.
Почти 30 десетилетия са изминали от създаването на една от най-успешните европейски фънк-фюжън формации "Мецофорте". Вдъхновени от музиката на Кийт Джарет, Джордж Дюк и "Уедър рипорт", четирима младежи от Рейкявик правят през 80-те години истинска революция в музикалната индустрия. Днес имената на исландските герои са известни на всички: Ейтор Гунарсон (клавишни), Фридрик Карлсон (китара), Йохан Асмундсон (бас) и Гули Брием (барабани). Групата гостува в клуба на 25 и 26 ноември.
Известен като Джими Хендрикс на акустичната китара, носителят на многобройни отличия Антонио Форчоне ще блесне на клубната сцена на 27 ноември. Той е считан за един от най-харизматичните и изобретателни изпълнители на нашето време. Творецът умее да разчупва конвенционалните рамки на китарното изпълнение и вплита африкански, испански и бразилски елементи в своята импровизирана и силно мелодична музика.
“Изпълнител от световна класа, със силна и завидна техника, той издига китарата на друго ниво, като съчетава мелодичната й сила с драматично въздействащ перкусионен ефект. Форчоне смело отива там, където други не са били, а резултатът е зашеметяващ... опасно добър, той не е за изпускане.” отбелязва The Stage.
Група Lowe е сформирана през 2002 г. от Лео Джосефсон (вокали, китари), Рикард Гунарсон (бас) и Мехди Бакхерзадех (кийборд). Тяхната музика вече получи национално и международно признание. Ще я чуем на 28 ноември.
Митко Рупчев трудно определя каква точно е музиката, която прави. По принцип джазът не се поддава лесно на определения и с развитието си непрекъснато отрича всепризнатите истини за себе си. Едно е сигурно обаче - Митко Рупчев доказва, че джазът може да се запее. Ще го докаже на 29 ноември.

Станете почитател на Класа