„Денят, в който се научих да живея“ Лоран Гунел

„Денят, в който се научих да живея“ Лоран Гунел
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    06.03.2024
  • Сподели:

 

Издателство „Колибри“ пусна нов тираж от световния бестселър на Лоран Гунел „Денят, в който се научих да живея“ (преводач: Румяна Маркова, 248 стр., цена: 15 лева). Просветляващо пътуване към вътрешната свобода, към световете на другите и към разбирането, че човекът е част от едно изначално хармонично цяло.

 

 

 

 

 

Исках да напиша вълнуваща история, която разкрива дълбинното ни желание да се чувстваме удовлетворени от собственото си съществуване“, признава авторът. „Денят, в който се научих да живея“ ни въвлича в едно светло и емоционално приключение на духа, на ценностната трансформация и себепостигането. Универсалните въпроси за смисъла на съществуването, за щастието, за щедростта на общуването и отдаването тук намират своите отговори. И тези отговори са оптимистична алтернатива на доминиращия в съвременното общество култ към вещите и успеха.

Действието се развива в Сан Франсиско. В един слънчев неделен ден Джонатан, млад мъж с кариера на застраховател, се разхожда по кея, наслаждавайки се на покоя след тежка работна седмица. Внезапно пред него се изправя мургава красавица. Тя се вглежда в дланта му и изрича злокобно предсказание: краят на живота му наближава... Тези думи се превръщат в шокиращо изпитание за героя, но също така в прозрение, „гранична ситуация“, в която той открива себе си, своята автентична човешка същност.

 

 

 

 

 

 

 

 

0вввсдд

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Роден през 1966 година, Лоран Гунел е популярен френски писател и психолог, преподавател в Университета в Клермон-Феран, експерт по личностно развитие и невролингвистично програмиране, чиито книги са бестселъри в цял свят. Опитът му на изследовател на човешкото поведение, пътешественик и консултант е въплътен в бестселърите „Човекът, който искаше да бъде щастлив”, „Бог пътува винаги инкогнито”, „Обещавам ти свобода”, „Денят, в който се научих да живея”, „И ще откриеш съкровището в теб“. Повечето творби на Гунел съчетават романовия сюжет с популярната психология, таланта на писателя със знанията на учения. В жанрово отношение романът „Intuitio”, също издаден от „Колибри“, е психологически трилър. А „Пробуждането“, една от най-честните му книги, е форма на обвинение срещу играчите, манипулиращи всички нас: едрия бизнес и многонационалните компании, правителствата, народните избраници и медиите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За представяне на книгата по радио и телевизия Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. (Анна Лазарова, 884 977 027)

За допълнителна информация, откъси и други материали - Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  (Юлия Петкова, 899 330 444

За получаване на книгата по куриер или от книжарницата на ул. „Иван Вазов“ 36 - colibribooks@colibri.bg(Деси Димитрова, 885 425 562

Станете почитател на Класа