Еничарите от кръга "Капитал" се оляха!

Все още представящите си в публичното пространство като "медии" издания от кръга "Капитал" и смехотворната жълта страница "Клуб Зет" публикуваха поредния фалшив донос срещу "БЛИЦ".

 

Слугинските пръсти доста са си поиграли с клавиатурата, докато изфабрикуват как някаква измислена организация била обявила 8 български медии в пропаганда в полза на Кремъл. Аргументът за въпросната пропаганда е смехотворен - изброените медии цитирали в част от статиите си агенциите ТАСС и "Риа Новости". Направих си труда да проверя какви новини от "Риа Новости" е публикувал БЛИЦ през последните месеци. Ето част от тях: "Стрелба в Стокхолм. Има двама ранени", "Адският взрив в Ростов на Дон взе жертва", "В ОАЕ забраниха вид соев сос". Тези новини според измисленото изследване на измислената организация означава пропаганда в полза на Кремъл!

 

Същата измислена организация, която еничарите показват, е представена като боркиня срещу фалшивите новини. Какъв по-голям пример за фалшиви новини от тези, които се въргалят из залязващите издания на обвиняемите бизнесмени.

 

Преди няколко месеца премиерът Бойко Борисов обяви за фалшива новина долнопробната инсинуация в "Капитал", че имал апетити към две големи в близкото минало телевизии. В гравитиращата около "Капитал" "Медиапул" бе поместена лъжата, че Брюксел искал оставката на главния прокурор Цацаров. Наложи се Европейската комисия публично да оборва фалшивата новина.

 

В изданията около Прокопиев бе натрапена и интригата, че Брюксел ще отнеме домакинството на предстоящото европредседателство от България.

 

През последните дни псевдоамериканските медии отидоха още по-далеч в спекулативно-фантазьорските си пируети - привидяха руски интереси в "Дунарит", въпреки обявеното намерение на българското правителство да придобие основен дял в предприятието и до го спаси. Еничарите не се посвениха да обслужат интересите на група руски олигарси водени от Малофеев.

 

И с това се превърнаха в техни покорни лобисти. А сега, за да отклонят общественото внимание от безобразията се опитват да прехвърлят топката в чуждо поле. Еничарите, обаче едва ли си дават сметка как злепоставят България с подобни мръснишки инсинуации, характерни за прийомите на бившата Държавна сигурност.

 

За еничарите е важно да се опитат да овъргалят в калта и най-четената електронна медия в България. Няма да успеят, защото милионите ни читатели са наясно, че единствените интереси, които защитаваме са тези на Майка България. Доказваме го всеки ден. И ще продължим да го правим в името на България!

Станете почитател на Класа