СИЛВИЯ ВЕЛИКОВА Е СВАЛЕНА ОТ МИКРОФОН

Дългогодишният журналист и водещ в БНР - Силвия Великова, е свалена от ефир, а така също й е отнето отразяването на съдебния ресор. Информацията бе потвърдена от източници в БНР. Досегашният директор Ивайло Савов е отказал да изпълни поръчката по остраняването на Великова и е бил пенсиониран. Новоназначеният главен редактор на програма "Хоризонт" - Николай Кръстев, е назначен за и.д. директор на мястото на Савов. От БНР никой не е коментирал официално новината. УС на БНР е взел решение да назначи Николай Кръстев за и.д. директор на "Хоризонт" до провеждане на конкурс.

 

 

ivan sbj 2

Позиция на Иван Върбанов, Главен секретар на СБЖ

 

УРОК ПО РАДИОЖУРНАЛИСТИКА!
#silviavelikova #силвиявеликова

 

 

Изразявам пълната си солидарност със Силвия Великова, която е свалена от микрофон и е отстранена от ресор "съдебна система".


Директорът Ивайло Савов е отказал да изпълни поръчката и е бил пенсиониран с решение на УС на БНР. За изпълняващ длъжността директор на програма "Хоризонт" на БНР е назначен Николай Кръстев.


Отстраняването от ефир на дългогодишния журналист и водещ на БНР - Силвия Великова, е нагла поръчка и опасен прецедент, който е неприемлив и стъписващ. Такава тенденция в Българското национално радио вече буди съмнения за намеса в редакционната и кадрова политика в обществената медия.


Преди време ВКС отмени неправомерното уволнение на Лили Маринкова - друг емблематичен глас на БНР, но тогавашният директор я възстанови, а след минути - пенсионира.


БНР трябва да бъде защитено от вмешателство и овладяване отвън. Обществените медии са остров на обективна, достоверна и безпристрастна журналистика.

БНР е безспорният информационен лидер в радиоефира на България.


Защо се страхувате от въпросите на един журналист, господа управляващи?

Няма неудобни въпроси - има неудобни отговори!


ЖУРНАЛИСТИКАТА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
СВОБОДАТА ЗАВИСИ ОТ НАС!

Станете почитател на Класа