Разликите между мъжките и женските лица намаляват

Казват, че мъжете са от Марс, а жените от Венера, но когато става въпрос за лицата, двата пола си приличат повече, отколкото се смяташе досега, пише „Дейли мейл“.
Учени от Държавния университет на Северна Каролина изследвали черепи на мъже и жени, датиращи от 16-и век, и открили, че с времето разликите между тях са се изравнили. Измененията в лицевата структура са особено видими при жените, като лицевата им структура е станала значително по-едра в сравнение с миналото. Според експертите промените са предизвикани от по-доброто хранене и от други фактори в околната среда.
Учените стигнали до тези изводи, след като изследвали повече от 200 черепа от периода между 16-и и 20-и век от Испания и около 50 черепа от 20-и век от Португалия. Така те установили, че черепнолицевите разлики между съвременните мъже и жени са по-слабо изразени, отколкото са били през 16-и век. Учените открили още, че разликите в чертите на лицето при двата пола са много подобни в двете страни, което означава, че стандартите за идентифицирането на пола по чертите на лицето в Испания могат да се прилагат в целия регион.

Станете почитател на Класа