В големите черни дупки може да има извънземни

Има ли колонии от извънземни в черните дупки? Защо не, отговаря „Дейли мейл“. Той представя теорията на изследователя от Института за ядрени изследвания към Руската академия на науките проф. Вячеслав Докучаев. Според учения в центъра на някои черни дупки при определени условия възниква област, в която може да съществува пространство и време. В такава структура телата (фотони, частици и планети) могат да се въртят около централната сингулярност. За черните дупки сингулярността – това е централната зона, където пространството и времето са безкрайни.
Учените отдавна знаят, че фотоните могат да съществуват на стабилни орбити вътре в черните дупки. Докучаев твърди, че в такива черни дупки може да има частици и даже планети, извличащи светлина и топлина от лъчите и енергията на централната сингулярност.
Докучев смята, че тези условия са достатъчни, за да има там живот. „Развити цивилизации спокойно може да съществуват вътре в по-големи черни дупки в ядрото на галактиката, но не се виждат отстрани, смята руският физик.
По-рано тази година учени откриха, че черната дупка M87 е два пъти по-голяма, отколкото се смяташе досега. Тя се намира на 50 млн. светлинни години разстояние в най-отдалечената галактика и може да се е образувала от сливането на стотици по-малки черни дупки.
За сравнение, черната дупка в центъра на Млечния път е 1000 пъти по-малка.

Станете почитател на Класа