Български учен отрече Теорията на относителността

Български учен отрече Теорията на относителността на Айнщайн и я нарече „обида за интелигентността на човека", съобщава „Дарик".

 

„Тя трябва да бъде премахната, защото води до объркване на цялата съвременна физика. Това каза на пресконференция физикохимикът проф. Веселин Нонински, който живее в САЩ и е бивш университетски преподавател. Според него трябва да спре държавното финансиране на такива „абсурди в науката".

„Теорията на относителността трябва да бъде премахната от физиката, защото това не е наука и теория, това е безобразие. Едно творение, което е наречено теория и то обявено за гениална теория, а това всъщност е обида за интелигентността на човека".

Веселин Нонински живее от 25 години в САЩ и е бивш преподавател в университети в Масачузетс и в Ню Йорк.

 

Български учен отрече Теорията на относителността, била "обида за интелигентността на човека"

Според него тя е грешна, защото почива на иначе правилни математически изчисления, но пренесени във физиката, те водят до грешни, дори абсурдни изводи.

„Теорията на относителността е нещо, което идва вследствие на никаква логика, от небето пада и самата същност на тази теория е вътрешно противоречива, което я прави нетеория и я прави нефизична, ненаучна и псевдонаука", каза той.

Станете почитател на Класа