Тайната на диетите е в гените

Изследователски екип от Stanford University в САЩ доказа, че тайната на пазенето на диети се крие в гените, съобщи в. “Дейли телеграф”.
Някои жени имат способността да отслабват по-бързо заради генетична предразположеност, а не защото се подлагат на стриктна диета. Някои хора, спазващи богатата на мазнини диета на Аткинс, свалят килограми, а други се повлияват по-добре от въглехидратна храна. Изследователите са провели наблюдение на няколко жени, тежащи над 100 кг, които са се подлагали на различни диети. Те анализирали ДНК-то на жените и гените, свързани със способността на тялото да усвоява мазнините и въглехидратите. Експериментът показал, че универсалните диети не помагат, а най-ефективно е храненето според собствения генотип. Жените, които са се подложили на диета според генотипа, отслабнали три пъти по-бързо от тези, които са спазвали универсална диета.
Доктор Кристофър Гърднър съобщи, че индивидуалната диета, освен че е по-ефективна, гарантира по-дълготраен резултат. Той допълни, че учените могат да решат един от най-сериозните проблеми в съвременното общество, каквото е затлъстяването, като използват генетичната информация.

Станете почитател на Класа