Плажни облекла с дъх на Caffe

Paula Saavedra

В света на Паула Сааведра има само един сезон – лятото. За нея то е дори по-цветно и слънчево, отколкото в действителност, защото няма нито един дъждовен ден и освен това никога не свършва. Причината? Паула прекарва цялото си време в мисли за цветовете на морето, за топлината на пясъка и за аромата на летните дни, защото е дизайнер на плажни облекла. Вече от седем години тя гради своята шарена и гореща модна империя под лейбъла Caffe. Млада и изключително успешна, защото преследва мечтата си да бъде дизайнер и защото влага много въображение, докато сътворява красота. И тъй като банските костюми, създадени от Паула, са свежи и истински като самата нея, модният свят с радост я приветства. Днес мултибранд бутици на 6 континента, в общо 38 страни по света, продават плажни облекла и аксесоари с марката Caffe.


Мода в кръвта

Модата има хиляди лица – тя е начин на живот, мания, професия, възможност за себеизразяване и какво ли още не. За създателката на модна къща Caffe тя е призвание. И при това призвание, от което Паула Сааведра не може да избяга, въпреки че започва кариера в съвсем друга сфера. Тя завършва маркетинг и реклама в Emerson College, Бостън, след което започва работа в Маями за международната рекламна агенция McCannErickson. След няколко години опит в областта на рекламата обаче Паула разбира, че има нещо друго, на което трябва да се отдаде. Модата е в кръвта й. Защото корените й са в цветната и топла Латинска Америка. Паула е родена през 1979 г. в третия по големина колумбийски град Кали и от дете прави скици и рисува, защото е очарована от творческия процес, от създаването на красота, от дизайна. Но животът я повежда по друга пътека. Въпреки това с течение на годините младата латиноамериканка осъзнава, че именно модата е нейното истинско призвание. В нея узрява идеята за модна линия плажни облекла, които да са едновременно елегантни и луксозни, но също така и удобни за носене. Горещият темперамент на Паула й дава смелост да предприеме почти пълен обрат в живота си, като изостави маркетинга и рекламата и се впусне в опасно и вълнуващо предизвикателство. През 2004 г. тя се осмелява да последва мечтата си и основава в съдружие модна къща Caffe. Лейбълът Caffe Swimwear е пуснат на пазара през август същата година. Само две години по-късно Сааведра изкупува дела на съдружника си и става едноличен собственик на марката, която се радва на огромен успех. Към момента Caffe присъства на пазара в 38 страни по целия свят, включително в съседните Гърция и Турция. Африка, Европа, Австралия, Близкия изток, Северна и Южна Америка, Океания – това е огромната сцена, на която Паула представя произведенията си. А те са съобразени с личните виждания на създателката си за най-високо качество и неповторим лукс.


Модни сортове Caffe

Кафето навява асоциации за екзотични, цветни и топли страни, както и за съблазнителен, неповторим аромат, който не може да бъде сбъркан. Точно същото усещане създават и облеклата с марка Caffe. Латиноамериканските корени на Паула са причината за горещия темперамент, който е въплътен в създадените от нея сексапилни бански костюми. Онова, което е най-привлекателно в тях, е убедеността, че повечето жени, също като младата дизайнерка, изглеждат и се чувстват най-уверени и секси, когато носят удобно облекло. Положителният отзив, който получава от публиката, я окуражава да разшири продуктовата гама на марката. През 2004 г. модната къща стартира с представяне на една колекция годишно, която е съставена само от бански костюми. Амбициозната дама обаче не се ограничава само до това, защото се стреми да предложи пълен комфорт и да завърши изцяло плажната визия. Тя вижда света в най-различни цветове, а въображението й рисува с тях модели на удобни обувки, подходящи за разходка край морето, обемни и стилни чанти от естествени материи, както и леки разноцветни туники и рокли, които нежно галят загорялата от слънцето кожа. Младата дизайнерка показва творенията си по време на седмицата на модата за плажни облекла в Маями, както и на парижкото изложение за бельо и плажно облекло Mode City. Онова, което прави облeклата Caffe изключително разпознаваеми, независимо къде са представени, е личният стил на създателката им. Безбройните цветове на лятото са запазената марка на Сааведра. Тя използва всички тонове на дъгата, нюансира ги и ги миксира в смели контрастни комбинации. Стилът й се отличава още със специфичните форми на банските костюми. Те съчетават особеностите на два континента – характерните за горещата Латинска Америка силно изрязани модели и по-прибраните северноамерикански кройки. Резултат от тази симбиоза са плажни облекла, които са нестандартни и секси, и едновременно с това изключително удобни.


Swimwear тенденции

При създаването на колекция лято 2011 Сааведра се придържа към собствения си стил. Запазва цветовете и сексапила, използва комфортни материи. Изключително еластичните трикотажни тъкани са колумбийски, а принтовете следват най-актуалните европейски тенденции. Моделите са разнообразени с ръчни бродерии и деликатни декорации и са представени със специално изработени аксесоари. За летния сезон младата дизайнерка отново е в крак с най-горещите тенденции. Тя представя по-малко изрязани цели модели, навяващи ретро асоциации. Банските от една част обаче не са само на ретро тематика. В колекцията присъстват също смели и секси модели, силно изрязани в нестандартни форми. Предложенията от две части следват една от любимите на дизайнерката техники – контраста. Горната и долната част са монохромни, но се различават изцяло по цвят – комбинирани са например синьо-зелена долна и черна горна част. Освен типичните топове, които се завързват на гърба и врата, Паула показва и уникален ултрасекси модел, чийто чашки наподобяват формата на мида. Той е без презрамки и се закопчава само на гърба. За разлика от сезон 2010, когато Сааведра използва предимно нюансите на розовото и оранжевото, за лято 2011 подиумът на Caffe е обагрен в морска палитра – аквамарин, зелено, небесносиньо. През 2010 г. дизайнерката се вдъхновява от флоралните принтове, а колекция 2011 съдържа актуалните графични и дигитални абстракции. Банските костюми са комбинирани с туники и рокли от леки, феерични материи в ярки цветове. Съвсем естествено в колекцията присъства и тоталният летен хит – сандалите на невъзможно висока платформа. Чантите са обемни, изплетени от естествени материи и разнообразени с латиноамерикански етно мотиви. Цялостната визия е смела, изключително свежа и секси, защото жената на Caffe се чувства удобно в кожата си и е уверена в себе си и в красотата си.

Станете почитател на Класа